2023. dec 04.

Minden, amit tudnod kell az Instagram hashtagekről I. rész

írta: K.Klarissza
Minden, amit tudnod kell az Instagram hashtagekről I. rész

cover_1.pngAz Instagram hashtagek használata továbbra is az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy több figyelmet és elköteleződést érj el a platformon

Hány hashtaget érdemes vajon használni? Melyek a hashtagek különböző típusai? Milyen trendek vannak jelenleg? A feliratokban vagy a kommentekben szerepeljenek?

Mindezekre a kérdésekre és még sok más érdekességre is választ adunk az alábbi Instagram hashtagekről szóló kétrészes cikkünkben.

Hogyan működnek az Instagram hashtagek?

1_12_1.pngAz Instagram hashtagek használata alapvetően a tartalmak címkézésére és kategorizálására szolgál. Segítenek, hogy a bejegyzéseid eljussanak a releváns felhasználókhoz. Továbbá referenciaként is szolgálnak az Instagram algoritmusához, így kategorizálhatod a tartalmad és javasolhatod azokat a felhasználóknak, akikről úgy gondolod, hogy nagy érdeklődésre tartanak majd számot.

Még most is működnek a hashtagek az Instagramon? 

Egyértelműen igen! A hashtagek mindig is sok vita középpontjában álltak, különösen az Instagram azon ajánlását követve, hogy csak 3-5 hashtaget használjunk.

A releváns, célzott hashtagek (és kulcsszavak) használata a bejegyzéseknél és a történeteknél azonban továbbra is az egyik legjobb módja annak, hogy az Instagram új közönségei felfedezzék a profilodat. Ezért fontos, hogy világos és jól kidolgozott hashtag-stratégiával rendelkezzünk – ennek hiányában elszalaszthatunk olyan lehetőségeket, amelyekkel optimalizálhatjuk a tartalmat, növelhetjük az elköteleződést és követőket szerezhetünk.

Milyen előnyei vannak a hashtagek használatának az Instagramon?

A megfelelő hashtagek használatával a célközönséged elé kerülhetsz még akkor is, ha korábban még nem léptek veled kapcsolatba.

Ez nagyobb elköteleződést, több követőt és több ügyfelet jelenthet márkád vagy vállalkozásod számára. A hashtageknek a felfedezhetőség javításán túl számos más felhasználási területük is van.

Használhatjuk őket közösségépítéshez, felhasználó által generált tartalom beszerzéséhez (UGC), kampányok futtatásához stb.

2_11_1.png

Az 50 legnépszerűbb Instagram hashtag 2023-ban

A rendkívül népszerű hashtagek használata nem mindig a legjobb stratégia a nagyobb elérés és elköteleződés növelésére, mivel kevésbé valószínű, hogy láthatóak. Ennek ellenére hasznos tudni, hogy mi a jelenlegi trend az alkalmazásban, ezért íme egy naprakész lista az Instagram legjobb 50 hashtagéről az elmúlt egy hónap használata alapján:

 1. #interiordesign
 2. #love
 3. #design
 4. #fashion
 5. #instagood
 6. #inspiration
 7. #art
 8. #style
 9. #realestate
 10. #homedecor
 11. #travel
 12. #smallbusiness
 13. #foodie
 14. #wellness
 15. #shoplocal
 16. #selfcare
 17. #photography
 18. #health
 19. #food
 20. #home
 21. #motivation
 22. #beauty
 23. #lifestyle
 24. #architecture
 25. #linkinbio
 26. #fitness
 27. #luxury
 28. #nature
 29. #selflove
 30. #mentalhealth
 31. #handmade
 32. #shopsmall
 33. #ootd
 34. #photooftheday
 35. #skincare
 36. #business
 37. #interior
 38. #mindset
 39. #supportlocal
 40. #beautiful
 41. #valentinesday
 42. #homedesign
 43. #instafood
 44. #entrepreneur
 45. #interiors
 46. #wedding
 47. #realtor
 48. #weddinginspiration
 49. #delicious
 50. #community

Hány Instagram hashtaget kell használni a bejegyzéseknél?

Amint már említettük, az Instagram azt tanácsolta az alkotóknak, hogy 3-5 hashtaget használjanak a bejegyzéseiknél, annak ellenére, hogy legfeljebb 30-at engedélyeznek.

Mivel a platform folyamatosan bővíti a felfedezhetőséget és a SEO eszközeit, képesnek kell lenniük a tartalmak pontos kategorizálására az Explore Page és az Instagram sztorik lapon (miközben a spam jellegű vagy irreleváns hashtag-használatot is egyszerűsíteni kell).

Az elmélet? Kevesebb hashtag = megbízhatóbb önbesorolás.

Ennek tesztelésére később több mint 18 millió Instagram hírfolyam bejegyzést elemeztek, hogy megtudják, hány hashtag szám az ideális.

Az eredmény? Általánosságban a több hashtag használat mutatott jobb eredményeket, egészen pontosan átlagosan a 20 hashtag szám mutatta a legjobb elérési arányokat.

Egyelőre tehát még mindig a több hashtag használat a jobb stratégia a hírfolyambejegyzések elérésének növelésére. Azonban továbbra is fontos a minőségi, releváns hashtagekre összpontosítani – még 5 vagy 10 hashtag használata is jobb, mint a semmi.

3_13.png

Ha érdekesnek találtad a cikket, tarts velünk, hiszen a 2. részben megnézzük a hashtagek különböző típusait, ötleteket adunk ahhoz, hogyan találd meg a számodra leginkább releváns hashtageket és azt is megtudhatod, hogy a hashtageket hogyan tudod a kedvelések növelésére használni.

konyvunk_1.PNGLégy Te is profi az Instagram-on legújabb könyvünk segítségével!

Érdekelnek a részletek?

KATTINTS!

 

Forrás:

https://later.com/blog/ultimate-guide-to-using-instagram-hashtags/

Szólj hozzá

marketing közösségi média hashtag hashtag marketing hashtagek instagram algoritmus Instagram feed hashtag stratégia