2021. ápr 15.

Így használd a közösségi médiát oktatási célokra!

írta: Sáringer Viktória
Így használd a közösségi médiát oktatási célokra!

pexels-andrea-piacquadio-3807747.jpgA közösségi média, a technológia a mindennapi élet szerves részeit képzik. Ezeknek a használatát érdemes beépíteni az oktatásba is, hiszen a mai diákok már ebben nőttek fel. Minden egyes közösségi média oldal más és más módon használható fel a tanuláshoz. Például egy felületen megoszthatunk híreket, fontos bejelentéseket a diákokkal és tanárokkal vagy akár élő videóban is tarthatunk órát.

A közösségi média közvetlenebb, direkt kommunikációt tesz lehetővé a tanárok, a diákok és a szülők között. Ráadásul napjainkban a koronavírus helyzet miatt egyre fontosabb szerephez jut az online oktatás, a home office. Ezekhez is nagy segítséget jelentenek a közösségi oldalak, így a távolság sem szabhat határt.

Nézzük meg, ...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 14.

Szerezz új, releváns Insta követőket!

írta: Sáringer Viktória
Szerezz új, releváns Insta követőket!

pexels-cottonbro-6963602.jpgAz Instagram kulcsfontosságúvá vált rengeteg márka közösségi média jelenlétében, hiszen képes forgalmat irányítani a weboldalra, webshopba és sok esetben ebből konverzió, profit is keletkezik. Emellett közeli, bizalmi kapcsolat épül ki márka és vásárló között.

Ha az Instagram követőid száma még nem tart ott, ahol szeretnéd, akkor ideje megtanulni pár trükköt, hogyan tökéletesítheted stratégiádat úgy, hogy organikusan, valódi követőkre tegyél szert! Minél nagyobb a közönséged, annál több lehetőség áll rendelkezésedre, hogy aktivizálni tudd rajongóidat.

Az organikus jelző rendkívül fontos, hiszen vannak cégek, akik a könnyebb utat választják, ha a követőbázis felturbózásáról van szó. Ma már bárki vásárolhat ...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 13.

2 billió havi felhasználó a YouTube-on és további hasznos adatok a közösségi médiáról

írta: Sáringer Viktória
2 billió havi felhasználó a YouTube-on és további hasznos adatok a közösségi médiáról

pexels-meruyert-gonullu-6589148.jpg

Gyakran hallhatjuk, hogy tanácsos felépítenünk egy erős közösségi média stratégiát, ami az adatokra épül. Ide tartoznak a demográfiai adatok is.

A demográfiai adatok ismerete egy fontos kiindulási pont a buyer persona összeállítása előtt és része a piac feltérképezésének. Segít, hogy milyen felületeken, milyen kampányokba érdemes belefektetni energiádat és pénzedet.

 

Facebook

  • Havi aktív felhasználók: 2,7 billió
  • Legnagyobb korcsoport: 25-34 (26.3%)
  • Nemek: 44% nő, 56% férfi
  • Felületen töltött idő naponta: 38 perc

facebook-age-demographics.pngEllenére minden biztonsági résnek, problémának, a Facebook még mindig a legtöbbek által és a legaktívabban használt közösségi felület. Sokan gondolják, hogy a fiatalok már teljesen ...

Tovább Szólj hozzá

2021. ápr 09.

Újabb változás jön a legnagyobb közösségi média felületen!

írta: K.Klarissza
Újabb változás jön a legnagyobb közösségi média felületen!

pexels-thought-catalog-2228555.jpg2021.06.30-tól megszűnik a Facebook Analytics , a hirdetések elemzésének egyik legfontosabb eszköze. Ha még nem használtad, akkor gyorsan nézz rá, mert hasznos egy felület!

Az ok, ami miatt megszűnik ez a rendkívül fontos funkció, még nem került nyilvánosságra. Rengeteg hirdető számára okoz fejtörést ez a döntés, hiszen szinte az egyetlen olyan eszköz (volt), amellyel rengeteg adatot elemezhetünk pl.: konverziók, kattintások, megtekintések, az oldalon töltött idő és számos egyéb hasznos információ, amelyet egyszerű volt elérni és elemezni. Az Analytics-et már nem lesz ennyire egyszerű elfelejteni.

2021. június 30-ig ugyan még hozzáférhetünk a jelentésekhez, statisztikákhoz, valamint exportálhatunk diagramokat és táblázatokat ...

Tovább Szólj hozzá

2021. már 24.

Dj szett koronavírus dalokból 3.0 - Gondoltad volna, hogy táncolni is tudsz rájuk?

írta: Klausz.Melinda
Dj szett koronavírus dalokból 3.0 - Gondoltad volna, hogy táncolni is tudsz rájuk?

befunky-collage2.pngAki rendszeresen olvassa blogunkat, tudja, hogy zenékkel kapcsolatos közösségi média jelenségekről is többször hírt adunk. A hírek zenékben történő megjelenítése kapcsán pedig több cikkünk is szól, kezdve az Obama reggae  slágereken át a koronavírus kezdetén megjelenő dalokig.

A Covid-19 dalok azonban igencsak jelentős változáson estek át (mondhatnánk úgy is, hogy mutálódtak) az elmúlt év folyamán: a kezdeti, elsősorban kézmosást és otthomaradást népszerűsítő dalok mellett idővel megjelentek a kifejezetten dallamos, akár táncolható dalok is, sőt egyre több humoros vagy éppen irónikus dal jelent meg. Az ismert slágerek átiratai is (mint például a Ciao Bella) inkább a második szakaszban bukkantak fel, s bár a kezdetben is a ...

Tovább Szólj hozzá

dal dj dj szett koronavírus coronavirus covid

2021. már 03.

Mit kell tudni az Instagram Reels-ről?

írta: K.Klarissza
Mit kell tudni az Instagram Reels-ről?

cover_5.jpegSzeretnél többet tudni az Instagram Reelsről? Kíváncsi vagy, hogyan tudsz minél többet kihozni Instagram felületedből ?

Ebben a cikkben megmutatok néhány stratégiát, amellyel termékeidet és szolgáltatásaidat népszerűsítheted az Instagram Reels segítségével.

Miért használd az Instagram Reelset üzleti és marketing célokra?

Az elmúlt években a videómarketing terén nagy mértékű növekedése volt tapasztalható, ami részben annak köszönhető, hogy egyre népszerűbbek az olyan platformok, mint a Snapchat vagy a TikTok.

A Reels az Instagram rövid formátumú, videóalapú kiegészítője , mely használata két okból előnyösebb a történetekkel szemben. Először is a Reels szerkesztési funkciói (zene, eltűnő szöveg, effektusok stb.) ...

Tovább Szólj hozzá

2021. már 02.

Szerezz több kattintást a Highlightokra!

írta: Sáringer Viktória
Szerezz több kattintást a Highlightokra!

instagram-3814091_1280.pngSzeretnéd, ha többen néznék meg az Instagram-sztorikat, amiket elmentesz a Highlightok közé? Fontos információkat, tudnivalókat, kreatív tartalmakat gyűjtöttél ide, ezért még jobban ráirányítanád a figyelmet? Most gyűjtöttünk néhány tippet, hogyan ösztönözheted az embereket arra, hogy megnézzék Fókuszba helyezett tartalmaidat!

Egy kicsit a Fókuszba helyezett tartalmakról


Az Instagram sztorik egy különleges és nagyon hasznos funkciót hoztak a közösségi platformra. Ezek a történetek 24 óráig elérhetők, majd eltűnnek. Ám ha létrehozunk egy Highlightot (Fókuszt, összefoglalót), akkor továbbra is megtekinthető marad a történet. Több történetet is, akár csoportosítva, tematizálva lementhetünk egy-egy Highlight-ba és ez ...

Tovább Szólj hozzá

2021. már 01.

7 inspiráló Instagram-kampány

írta: Sáringer Viktória
7 inspiráló Instagram-kampány

laptop-3781384_1920_1.jpgNéha úgy tudjuk a legjobban új szintre emelni közösségi média kommunikációnkat, ha megnézzük más márkák, influencerek sikeres kampányait és ötletet merítünk, inspirálódunk! Előfordulhat, hogy ránézel egy ilyen kampányra és máris beugrik valami, ami remekül megvalósítható saját céged esetében. Ne feledd, hogy ne másolj, hanem inspirálódj!

Ebben a cikkben most 7 olyan, az Instagram felületén megvalósult kampányt mutatunk be, ami nagyszerű ötleteket adhat Neked.

1. Knix: közösségépítő kampány

A Knix márka a közösség erejét használta fel 2020-as fürdőruha központú közösségi média kampányához. Mivel a koronavírus keresztülhúzta a terveket és a profi fotózások elmaradtak, a cégnek muszáj volt újraterveznie. A ...

Tovább Szólj hozzá

2021. feb 27.

A gyerekek 90%-a találkozott már online zaklatással

írta: Sáringer Viktória
A gyerekek 90%-a találkozott már online zaklatással

thomas-park-6mepta9evda-unsplash.jpgBiztonságban van gyermeked a neten?

A 16-24 év közöttiek átlagosan 34,3 órát töltenek az interneten hetente. Ha ezt lebontjuk napi adatokra, akkor is minden egyes nap majdnem 5 órát jelent. A fiatalok számára a cyberbullying egy valós, gyakori probléma. Az online megjelenésük a tinik számára épp annyira fontos, mint hogy hogyan jelennek meg a való életben. Ennek fényében nem is meglepő, hogy a fiatalok, akik netes zaklatás áldozatává válnak, sok esetben küzdenek az események alatt vagy után szorongással, depresszióval.

Hány éves kortól vágnak bele a mai gyerekek az internet használatba?


A gyerekek már egész fiatalon találkoznak a televíziós műsorokkal, tabletekkel, mobiltelefonokkal és az internettel, közösségi oldalakkal. Habár ...

Tovább Szólj hozzá

2021. feb 25.

Közösségi média tartalom ötletek

írta: Sáringer Viktória
Közösségi média tartalom ötletek

christopher-campbell-rdeovte7vos-unsplash.jpgÍgy kommunikálj célcsoportodnak megfelelően!

Nehézségeket okoz mindig új és kreatív közösségi média tartalmakkal előrukkolni? Szeretnéd, hogy kommunikációd mindig passzoljon célközönséged elvárásaihoz? Most egy olyan módszert mutatunk be, ami segíthet újabb tartalom ötletek generálásában és abban is, hogy még jobban kiismerd célcsoportodat!

1. Definiáld az ideális vásárlót!

Először is határozd meg, milyen tulajdonságokkal rendelkezne a tökéletes vásárló . Ez a buyer persona. Négy fontos pont van a meghatározásnál: általános adatok, specifikus adatok, problémák és szükségletek . Ehhez jó ötlet egy papíron ábrázolni a négy oszlopot és kitölteni őket.

Az általános adatokhoz tartoznak a demográfiai adatok, ...

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása