2014. feb 13.

Követett oldalak statisztikái

írta: Klausz.Melinda
Követett oldalak statisztikái

oldalakSzeretnéd tudni, hogy minden jól csinálsz-e oldalaidon a konkurenciádhoz viszonyítva? Ne csak kövesd az oldalakat, hanem elemezd hatékonyságukat és tanulj belőle!

Kb. fél éve ajánlotta fel először a Facebook, hogy követhetünk oldalakat, amelyhez a mai nappal alapstatisztikákat is megjelentet az Elemzések menüpont Áttekintések rovatában.

Nézzük, milyen adatokhoz férhetünk hozzá ezáltal:

- oldal rajongói száma (total page likes),

- új rajongók száma az elmúlt héthez viszonyítva (new page likes),

- bejegyzések száma ezen a héten (posts this week)

- interakciók száma (engagment this week).

A fenti mutatók igen hasznosak, azonban csak egy felületi képet mutatnak az igazságról. Az interakciók száma ugyanis ebben a statisztikai áttekintésben nem tartalmazza a kattintások számát, amely igencsak hasznos információ lenne a hosszú távú működéshez, az oldalak fenntartásához (hiszen egyre kevesebb lájkot, hozzászólást, megosztást tesznek az érdeklődők, de a kattintani még kattintanak).

A rajongói oldalak hatékonyságának fokozásához a szekunder kutatásokra fordított időt tudjuk megspórolni a fenti statisztika megtekintésével és ha kiugró értékeket találunk elsősorban az interakciók számában a konkurens oldalaknál, akkor érdemes ellátogatni az oldalra és körbenézni részletesen, mivel és hogyan érte el ezt.

Ha hasznosnak találod a bejegyzést oszd meg másokkal is az információt, ha pedig többet szeretnél tudni a hirdetésekről vagy a közösségi média egészéről, jelentkezz workshop-sorozatunkra, ahogy együtt dolgozunk közösségi oldalaidon (ITT)!

 

Szólj hozzá