2014. ápr 21.

G-mail trükkök a káosz ellen

írta: Klausz.Melinda
G-mail trükkök a káosz ellen

gmailA népszerű e-mailszolgáltató, amely április 1-én ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, többre is képes, mint csupán üzenetet küldeni. Ahogyan a Mashable összegyűjtötte, vannak olyan testre szabható lehetőségek és gyors hack-ek, amivel sokkal komfortosabbá és egyszerűbbé tehetjük levelezésünket, amíg tudjuk, hogyan lehet megtalálni őket.

Billentyű parancsok:

Próbáltad már néhány gomb segítségével felgyorsítani az e-mailezést? Természetesen lehetséges. Itt megtalálod a billentyűkombinációkat, amelyekkel könnyebbé teheted a levelezésedet.

Csatolmány keresése:

Ha egy olyan e-mailt vadászunk, amiből nekünk csak a csatolmányra van szükségünk, nem kell szerencsére végigpásztáznunk az összes üzenetet. A keresőbe a következő kóddal csak a csatolmányos üzeneteket dobja a ki a rendszer: „has:attachment”. Így nem fogunk belefulladni az üres üzenetek tengerébe a keresés közben.

Aláírás elhelyezése:

Hivatalos levelek esetén elég hosszadalmas lenne minden egyes levél végére leírni a nevünket, címünket, elérhetőségünket. Ezek pedig nem elhanyagolható dolgok. Egyszerűen be tudjuk állítani ezt is a fogaskerék fülnél-> Beállítások -> Általános beállítások menüpont, majd itt lefelé haladva megtaláljuk az aláírás menüpontot, amit, ha bejelölünk, szabadon beírhatjuk adatainkat, ami később minden levél alján megjelenik majd.

Üzenet visszavonása:

Előfordult már biztosan mindenkivel, hogy túl gyorsan kattintott a „küldés” gombra, majd azonnal pánikroham tört elő, mert például a főnöknek a tegnapi buli képeit küldtük el kért beszámoló helyett. Ilyenkor mindenkinek az egyetlen vágya egy „visszavonás” gomb…

Elárulok egy titkot: a Gmailen ez a funkció bizony létezik! Kattintsunk a fogaskerék ikonra a jobb oldalon, majd válasszuk a Beállítások lehetőséget. Menjünk a Labs fülre, mjd keressük meg a „Küldés visszavonása” címkét és engedélyezzük!

Innentől majd egy sárga sáv jelenik meg a levél küldése után "Az üzenet elküldve" szöveggel, és felajánlja a lehetőséget, hogy használd "visszavonás"gombot. De legyél gyors - az opció csak néhány másodpercig jelenik meg.

Mellesleg a Gmail Labs olyan kísérleti funkciók „vegykonyhája”, amelyek még nem állnak készen az általános használatra. Bármikor megváltozhatnak, tönkremehetnek vagy eltűnhetnek. Érdemes időnkét böngészni, mert hasznos kis trükkökre bukkanhatunk.

Szólj hozzá