2014. jún 03.

Whisper- Suttogd el titkaidat!

írta: Klausz.Melinda
Whisper- Suttogd el titkaidat!

whis"Oszd meg a gondolataidat! Szerezz új barátokat! Légy önmagad! " ösztönzi a Whisper a promovideójában a felhasználókat.

De mi is az a Wishper?

A Whisper nevű alkalmazást 2012 májusában fejlesztették ki, melynek lényege, hogy teljesen névtelenül megoszthatjuk titkainkat a világgal. A fejlesztők anti-közösségi oldalnak nevezték, ugyanis nem gyűjtenek be adatokat, e-mail címet a felhasználóktól. Ebből következik, hogy nem is tudják megállapítani pontosan, hogy hány felhasználója is lehet az oldalnak.

Az alkalmazás elsősorban a szorongó tiniknek készülhetett, akik nem tudnak esetleg megbirkózni problémáikkal egyedül a nagyvilágban. Viszont a készítők is figyelmeztetnek, hogy nem tudnak teljes felelősséget vállalni azért, hogy az üzenet teljes egészében törlődjenek.

Első lépésként itt is létre kell hoznunk egy profilt, viszont ezen a felületen nem lehet a Facebookkal, Twitterrel, vagy egyéb közösségi oldallal összekapcsolni és profilunkkal bejelentkezni. Természetesen a teljes anonimitás miatt.

Az alkalmazást nagyon egyszerű kezelni. Csupán be kell pötyögnünk féltett titkunkat, amit szeretnénk megosztani ismeretlenül ismeretleneknek, majd a program kiválaszt hozzá automatikusan egy képet, de akár mi is tölthetünk fel hozzá sajátot és már mehet is.

Nemrégiben pedig tovább fejlesztettek az applikáción. Kategóriákba sorolták a suttogásokat, amivel kiszűrhetőek a számunkra érdektelen tartalmak. Ez még a fejlesztők elmondása szerint nem tökéletes, de próbálnak rajta további finomításokat végezni.

A másik újítás a helyszínek közötti keresés. Régebben ugyanis csak azokat a suttogásokat olvashattuk, amik a környékünkön voltak, innentől viszont bármilyen helyszínt választhatunk.

Az új funkciók is egy átfogó terv részei, miszerint az alkalmazás rugalmasabb és személyesebbé váljon. Túlmutat azon, hogy csak egymás titkait elolvassuk.

Elsuttognád titkaidat? ITT megteheted!

Szólj hozzá