2014. jún 10.

Új Facebook dizájn - tippek

írta: Klausz.Melinda
Új Facebook dizájn - tippek

ujfbA múlt héten hirtelen beélesedett számos oldal új Facebook dizájnja - Te már felkészültél? Nézzük végig, mit érint a változás és hogy milyen tippjeink vannak.

1. Szebb, felhasználóbarátabb a felület...

...de újra kell tanulnunk és megszoknunk az oldalt. Eltűntek a gyors statisztikák, az üzenetek és a bejegyzések megjelenítése - legalábbis elsőre. Az oldal tetején azonban minden menüpontot megtalálunk csoportosítva és összevonva.

2. Átrendeződött az oldal...

...a sokak számára követhetetlen két oszlopos megjelenés helyett újra egy, időrendes elrendezés szerepel. Érdekes módon kiemelni még mindig lehet egy-egy posztot, azonban ettől túl sok minden ebben a nézetben nem történik.

Ami fontosabb átrendeződés, az a bokszok, alkalmazások elmozdulása oldalra.

3. Alkalmazások az oldal tetején...

Korábban három lehetőségünk volt alkalmazást elhelyezni egyedi képpel a borítókép alá, ez most kettőre csökken és a kép is eltűnik. Bár így szebb és egységes megjelenést kapott az oldal, az alkalmazások kedvelőinek ügyesnek kell lennie több okból is:

- egyrészt az alkalmazások átnevezése csak a létrehozási oldalon lehetséges,

ujfb2- a két, borítókép alá kerülő alkalmazást gondosan kell kiválasztani (kiválasztani a borítókép alatt a More-ra majd a Manage Tab-ra kattintva tudjuk) és minél több egymásba csatornázást kell biztosítani az alkalmazások között, hogy megtalálják az érdeklődők,

- az oldaldobozban elhelyezkedő alkalmazásoknál - ahol három alkalmazást tudunk megjeleníteni - a képek megmaradtak. Mivel az oldalsó sávban lévő bokszok mozognak az oldallal egy darabig, majd fixen megállnak, az utolsó bokszba érdemes tenni olyan tartalmakat, amelyekre nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az oldalon (ld. képen Manage Sections),

- az alkalmazások tetején a borítókép jelenik meg, így egyrészt gondosan kell megválasztani az alkalmazások és a borítókép arculatát, hogy egymáshoz illeszkedésüket biztosítsuk. Például nekem a Könyvek alkalmazásomat biztos, hogy át kell variálnom (https://www.facebook.com/FBKonyv/app_194353720587357), míg a Hírlevél feliratkozás (https://www.facebook.com/FBKonyv/app_100265896690345) maradhat a jelenlegi arculathoz illeszkedően.

4. Ügyfélkapcsolatok kezelése egyszerűbb...

...bár több kattintással érhető el például a notifications mező, egy helyen találjuk az oldalunkon történő hozzászólásokat, megjegyzéseket, megosztásokat, lájkolásokat és üzeneteket.

 

Tippek videóba szedve:

Ha hasznosnak tartottad a cikket, oszd meg! Köszönöm!

Szólj hozzá