2014. júl 05.

A PayPal új(j)ítás

írta: Klausz.Melinda
A PayPal új(j)ítás

paypalOtthon ülve vásárolni jó. Ez egyik ilyen nagyszerű honlap az Ebay, ahol konkrétan csak az nem talál magának vásárolnivalót, aki kifejezetten nem is akar. Viszont ehhez a vásárláshoz elengedhetetlen a PayPallal való fizetés. Ez a világ legnépszerűbb online fizetési rendszere. Mind vásárlóként, mind kereskedőként egyaránt nagyon hasznos. Viszont számos tévhit kering az internetes vásárlás veszélyeiről és bonyodalmairól, de ha ésszel csináljuk, akkor egész biztonságos lehet a dolog.

A PayPal olyan, mint egy virtuális számla, ahonnan fizetni lehet, és ahova más befizetését lehet fogadni. Nem kell rá pénzt tölteni, hanem össze lehet kötni egy létező bankszámlával. Ha a PayPal számlánkról fizetünk, akkor a terhelés ezen az összekötésen keresztül azonnal a bankszámlánkra fut be, és onnan egyenlítődik ki.

Ahogy az online, és ezen belül is a mobil fizetés egyre népszerűbb lesz, úgy értékelődik fel a biztonság szerepe is. A PayPal ezért is dolgozik több email szolgáltatóval azon, hogy még azelőtt elfogják a kártékony üzeneteket, mielőtt azok célba érhetnének.

2011 tavaszán olyan vállalatok, mint a PayPal, a Yahoo Mail, a Bank of America, a Facebook, a LinkedIn és a Gmail együtt kezdtek harcolni az interneten megjelenő csalások ellen. Létrehozták az úgynevezett DMARC rendszert, amely jelenleg is 2 milliárd embert véd a hamis e-maileken keresztül elkövetetett csalások ellen.

A PayPal jelenleg egy olyan biztonságos, felhő alapú online pénztárcát biztosít felhasználóknak, ami semmilyen személyes vagy pénzügyi információt nem tárol.

De mivel soha nem lehet valami elég biztonságos, így a PayPal is újítani szándékozik. A közeljövőben szeretnék bevezetni például az ujjlenyomat-olvasóval történő azonosítást is. A lényege a bizonyos FIDO-képes (Fast Identity Online) szoftver, amely segítségével a telefonunk leolvassa ujjlenyomatunkat és egy egyedi kódolt kulcsot küld a szolgáltatónak a felhasználó azonosítására.

 

Szólj hozzá