2014. júl 14.

Álláskeresés közösségi médiával

írta: Klausz.Melinda
Álláskeresés közösségi médiával

jogsA Facebook, Pinterest, Twitter jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindenki számára, de azért ezek a platformok nem csak erre szolgálnak. Nagyon is a hasznunkra tudnak válni például álláskereséskor is. Sőt, az álláslehetőségek több mint 80%-át megtaláljuk valamelyik közösségi felületen (a LinkedIn kimondottan erre is specializálódott). De akkor nézzük is meg, hogy egy álláskeresőnek hogyan érdemes elkezdenie kihasználni ezeket a felületeket, hogy megtalálja álmai munkáját.

Facebook

A Facebook segítségével többféleképpen is találhatunk munkát. Az egyik legegyszerűbb és kézenfekvőbb lehetőség, hogy lájkoljuk az online álláskereső oldalak Facebook-oldalát. Persze ezeken az oldalakon nem tudhatunk meg mindent az állásról, inkább csak egyfajta kapuként működik a honlapjukhoz, ahol a pontos részleteket tudhatjuk meg. Talán a két legnagyobb ilyen álláskereső Facebook-oldal a Szárnyas Fejvadász és a Közösségi munkaközvetítő.

A rajongói oldalak mellett sok csoportot is találunk, amik az álláskeresőknek próbálnak segíteni. Ezek egy része zárt csoport, de könnyen csatlakozhatunk hozzájuk. Valószínűleg minden nagyvárosnak van legalább egy álláskereső csoportja.

Twitter

Érdemes lehet megkeresni a nagyobb cégeket Twitteren is. Nem árthat, ha képben vagyunk a változásokkal, a vállalattal kapcsolatban. Például ha olvassuk, hogy bővítéseket terveznek a nekünk tetsző részlegen, már akár az álláshirdetést követően elküldhetjük önéletrajzunkat.

LinkedIn

Ez a felület kimondottan az álláskeresőknek kedvez. Itt tényleg elsősorban a munkavállalás és kapcsolatépítés az elsődleges cél.

Fontos a minél szélesebb körű kapcsolat is. Nem számít, hogy valakit nem ismersz személyesen és úgy jelöl ismerősnek, nem árthat visszajelölni, még akár jól is jöhet.

Adatlapunkat viszont mindenképpen profi módon érdemes kitölteni, mint egy önéletrajzot. Minden fontosabb iskolai végzettségek és készséget fontos lehet megemlíteni. Érdemes lehet itt is csoportokhoz csatlakozni, mert gyakran bukkanhatunk állásajánlatokra is.

Szólj hozzá