2014. júl 20.

Mentés másként a Facebook-on...

írta: Klausz.Melinda
Mentés másként a Facebook-on...

3Előfordult már veled, hogy beléptél Facebookra és végtelen mennyiségű érdekes információ lepett el? Ha igen, valószínűleg téged is bosszantott, hogy nem tudtad megnézni az összes hírt (mobilon meg aztán pláne!), később pedig már csak a hűlt helyét találtad. Szerencsére a Facebook új funkciója pontosan erre a problémára talált megoldást.

A Save (Mentés) funkció segítségével nem csak érdekesnek talált cikkeket, hanem helyeket, filmeket, tévésorozatokat és zenéket is eltehetünk későbbre. Listánkat természetesen csak mi láthatjuk, ahogy arról sem értesül senki, hogy éppen elmentettünk valamit, de természetesen, ha arra vágyunk, megoszthatjuk azt ismerőseinkkel is. Az elmentett tartalmak automatikusan a 7 kategória valamelyikébe rendeződnek: Hivatkozások (ide kerülnek a cikkek), Helyek, Zene, Könyvek, Filmek, TV-műsorok, Események. Sőt a Facebook értesít is időnként, hogy vannak mentett néznivalóink, amíg azokat olvasottá nem változtatjuk. Egy-egy elolvasott tartalmat a listában jobb fölül megjelenő x-re kattintva tudunk archívumba helyezni. Véglegesen törölni csak az archiválás után lehet.

Ha magyarul használjuk a Facebookot, előfordulhat, hogy nem vesszük észre azonnal az új funkciót, ugyanis a magyar szórend miatt időnként nem látszik a mentési lehetőség. Míg angolul a "Save" kifejezéssel kezdődik a mondat, addig magyarul a végére kerül az "xy mentése". De nézd meg részletesen az alábbi videóban!

Ha hasznosnak találod a funkciót, nyomj bátran egy lájkot! ;)

 

Szólj hozzá