2014. júl 25.

Appok fesztiválozóknak

írta: Klausz.Melinda
Appok fesztiválozóknak

NévtelenBár már javában a fesztivál szezon közepén járunk, azért még mindig hasznos lehet utánajárni, hogy milyen mobilalkalmazásokat érdemes letölteni a következő rendezvényre. TOP 4+1-es ajánlatunkat itt találjátok:

Fesztiválok 2014:

A Canecom ismét elkészített egy alkalmazást a fesztiválozók számára, azonban most egy rendhagyó appal készültek. Ez a mobilalkalmazás azért formabontó, mert nem csak zenei fesztiválok, hanem különböző gasztro és sport események és egyéb, kisebb rendezvények programja is szerepelnek benne. Az alkalmazás egy kezdő fesztivál választó listával indul, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik fesztivál/rendezvény programja érdekel minket, majd az ezzel kapcsolatos híreket, a fellépőket, helyszíneket, közösségi információkat tudjuk megtekinteni.

Festival Buddy:

A hatalmas fesztiválokon néha elkél a segítség, hogy mit hol találunk. Hasznos lehet, ha tudjuk, hol vannak a különböző színpadok, fellépők, sőt a WC-k holléte sem egy utolsó szempont. Ha pedig már mámoros állapotunkban a saját sátrunkat sem találjuk, ez az alkalmazás ebben is segít. Még egy zseblámpa funkciót is helyeztek bele a teljes kényelem érdekében. (Bár ez az alkalmazás csak angolul érhető el)

Zenekocsi:

Hasznos és szórakoztató Facebook applikációval rukkolt elő a Telekom a fesztiválok idejére: Az alkalmazás segítségével a fesztiválozók segíthetik egymást lejutni a helyszínekre, amivel nemcsak pénzt spórolhatnak meg és új emberekkel ismerkedhetnek, hanem zenei ízlésüknek megfelelő sofőrt vagy utast kereshetnek maguk mellé. Az app-on belül számos zenei irányzat közül válogathatnak, mint a hip-hop, house, rock vagy épp a világzene, így a jó hangulat már a fesztiválozás megkezdése előtt, út közben is garantált lesz.

Köpönyeg:

Az eddig tapasztalatok alapján még a legnagyobb fesztiválokat sem lehet megúszni szárazon. Azért, hogy kicsit komfortosabb legyen, és ne papucsban kelljen átkelni a sártengereken, nem árt előre tájékozódni egy jó időjós app segítségével. Jobb, ha tudjuk előre, ha helyet kell szorítanunk a gumicsizmának is a táskában.

Tomorrowland karszalag:

Végezetül egy kakukk tojás, mert csak részben alkalmazás, amely az egyik legnagyobb fesztivál fejéből pattant ki. A fesztivál ugyanis felismerte, hogy a nagyobb rendezvények falain rengeteg az olyan kétségbeesett bejegyzés, amelyekben a fesztiválozók a helyszínen megismert „nagy Őt” szeretnék újra látni. A Tomorrowland szervezői megelégelték ezt és idén először egy olyan speciális karszalagot adtak a látogatóknak, amely lényegesen leegyszerűsíti az ismerkedést és a későbbi kapcsolattartást is. A lényege, hogy a karszalagon található sorszámmal regisztrálunk és feltöltjük adatainkat, ha pedig a fesztivál ideje alatt kibontakozni látszik egy románc, akkor nincs más dolgunk, mint egyszerre megnyomni a karszalagon lévő szív gombot, ami elküldi egymásnak adatainkat.

A módszer programozáson és egymás adatainak érzékelésén alapul, azonban kiterjesztett valóság alkalmazások létrehozása miatt minket is kereshetsz! A kiterjesztett valóság lényege, hogy bármilyen felületet mobiltelefonon át nézve egy 4. dimenzió nyílik meg a látogatók/érdeklődők előtt, ahova szövegeket, képgalériákat, videólejátszásokat, űrlapokat, Facebook- és egyéb közösségi média beágyazásokat helyezhetsz el. Ha érdekel a megoldás, küldj egy e-mail az info@facebook-oktatas.com címre!

Szólj hozzá