2014. aug 01.

Új gomb a Facebook-on: Buy (more)! :)

írta: Klausz.Melinda
Új gomb a Facebook-on: Buy (more)! :)

3Ettől az újítástól a Facebook azt várja, hogy még több időnket töltsük a felületen, ami valószínűleg bizonyos mértékben így is fog történni, hiszen szándékozzák bevezetni a vásárlás („buy”) gombot, ami után már szinte ki sem kell mozdulnunk a közösségi felületről az internetes vásárlás miatt sem.

Egyelőre még csak a tesztelés fázisban tartanak, így csak néhány amerikai nagyvállalat számára érhető el. Lényege, hogy a hirdetések nem vezetnek majd külső hivatkozásokra, hanem a Facebookon azonnal és helyben történhet a vásárlás. Ezzel a lépéssel valószínűleg még több vállalat fogja használni a közösségi felületet. Természetesen bankkártyával történik majd a vásárlás és a Facebook képes elmenteni a vásárlási adatokat is, ami természetesen nem érhető el, csak a fiók tulajdonosának. Még akkor sem kell újra bepötyögnünk az összes adatunkat újra, ha az adott cégtől még soha nem vásároltunk, hiszen a közösségi felület megjegyzi számunkra azt.

Természetesen ezzel a húzással a közösségi felület is nagyon jól jár, hiszen a vásárlások lebonyolításáért bizonyos részesedést kap és persze az oldalon töltött idő is jóval nőhet, az átkattintások száma pedig csökkenhet.

Ha a Facebookon sikert arat az új gomb, akkor valószínűleg a többi felület is hamarosan átveszi majd, mint a Pinterest, vagy a Twitter.

Lassan elérik, hogy soha ne kelljen elhagynunk a megnyugtató kék hátteret és online barátainkat. Ez olyan lesz, mint a cukorkák a kasszánál, megnövekedhet vele a jóval kevésbé átgondolt impulzus vásárlások száma.

Szólj hozzá