2014. aug 05.

Utazol? Mobilalkalmazások csak Neked!

írta: Klausz.Melinda
Utazol? Mobilalkalmazások csak Neked!

mobilMég javában tart a nyár, sőt sokan még csak most mennek majd szabadságra. Mivel is lehetne tölteni a jól megérdemelt pihenést, mint egy kis utazással! A kikapcsolódáshoz természetesen egy térkép és egy útikönyv is bőven elegendő, de miért ne a 21. század technikáját hívjuk segítségül, ha már szinte mindenkinek a zsebében ott lapul egy okostelefon?Ahhoz, hogy kihasználhassuk a telefonunkban rejlő lehetőségeket, és tényleg okosan tudjuk használni utazásaink során, számos utazós alkalmazás közül válogathatunk.

Packing List

Mi az, amivel minden utazás kezdődik? Igen, a pakolás. Gyakran előfordult már, hogy valami fontos dolog otthon maradt? Ebben segít az angol nyelvű ingyenes csomagolástervező alkalmazás. Az applikációban vannak kész listák, de ezeket mi magunk is bővíthetjük, sőt újabb csoportokat és alcsoportokat is létrehozhatunk. A fizetős verzióban a csomagolási lista összeállításánál az utazási célpont aktuális időjárást is figyelembe veszi.

TripAdvisor Offline City Guide

Városlátogatások alkalmával az egyik leghasznosabb alkalmazás. Már több mint 80 városban elérhető. Az applikáció tartalmaz térképet, a látnivalók, szállodák, éttermek listáját, felhasználók általi folyamatosan frissített értékelésekkel. Az egyik talán leghasznosabb funkciója a „javasolt útvonalak”, amiken végighaladva megtekinthetjük a főbb látnivalókat úgy, hogy azokról még pár mondat információt is kapunk.

World lens

Ez egy valós idejű fordító alkalmazás, melynek lényege, hogy elég a telefon kameráját egy nyomtatott szövegre irányítjuk, és a képernyőn máris olvasható a fordítás. Az applikáció jelenleg hat nyelven tud, mindet angolra fordítja, ebből következően elengedhetetlen hozzá a világnyelv valamilyen szintű ismerete. Egy hét nyaraláshoz szuper segítség lehet. Nagy előnye, hogy nem kell hozzá internet.

XE Currency

Külföldi utazásnál jól jön, ha tisztában vagyunk az aktuális árfolyamokkal, amit főleg akkor nehéz fejben tartani, ha több országba is ellátogatunk. Ez az alkalmazás segítségünkre lesz a váltásban. Ha van internet kapcsolatunk, azonnal frissíti az árfolyamokat, internetkapcsolat nélkül pedig a legutóbbi árfolyamon számol.

Toilet Finder

Ez elsőre eléggé furcsán hangzik, de lássuk be, nagyon hasznos alkalmazás lehet.  GPS-t használ és helyfelismeréssel dolgozik, így az alkalmazás megmutatja a 10 legközelebbi nyilvános WC-t. Véleményt írhatunk és pontozhatjuk is az egyes helyeket. Az applikáció könnyen kezelhető és egyszerűen lehet bejelölni rajta a WC-ket aszerint, hogy fizetősek-e vagy sem, van- e bennük pelenkázó, és hogy milyen az általános tisztaságuk.

Természetesen még rengeteg olyan alkalmazás van, amire szükség lehet, mint például szótár, zseblámpa funkció, időjárás előrejelző, forgalomfigyelő és még naphosszat sorolhatnánk.

 

Szólj hozzá