2014. aug 10.

HR kutatás a LinkedIn segítségével

írta: Klausz.Melinda
HR kutatás a LinkedIn segítségével

Meg volt a ponthatárok éjszakája. A szerencséseket felvették oda, ahova szerették volna. De vajon tényleg kifizetődő lesz az a szak, amit választottunk? Vajon el tudunk majd vele helyezkedni a jövőben? Ha pedig tényleg jó, akkor a megfelelő sulit választottuk az elvégzéséhez? Ebben a fontos kérdésben próbál segíteni nekünk a LinkedIn legújabb alkalmazása, a  Field of Study Explorer.LinkedIn

Ezzel az újítással megnézhetjük, hogy az általunk választott szakirány mennyire is fog megtérülni számunkra. Ha megvan a szakterület, a program megmutatja számunkra, hogy hol is dolgoznak ezzel a legtöbben (munkahelyeket sorol fel és az ott dolgozók számát, akik hasonló területen végeztek). Megnézhetjük azt is, hogy milyen pozíciót töltenek be leginkább ezzel a szakkal, majd, hogy melyik iskolában végezték a legtöbben a tanulmányaikat ezen a területen.

Ezen kívül meg tudjuk nézni a választott iskolát is. Hol élnek jelenleg az ott végzettek, milyen cégnél is helyezkedtek el, és hogy melyik területen is végeztek pontosan. Ez által is képet kaphatunk a választott iskola erősségéről.

A táblázatok alatt első- és másodfokú ismerőseinket is láthatjuk, hogy ők mely területen is helyezkedtek el.

A Field of Study Explorer alapvetően egy nagyon érdekes funkció, viszont még hasznosabb lenne, ha azt is láthatnánk, hogy arányaiban hányan tudtak elhelyezkedni a képzettségüknek megfelelően, vagy, hogy hányan kényszerültek arra, hogy átképezzék magukat, de az első lépés is igen jelentős. Te használni fogod a funkciót?

Szólj hozzá