2014. aug 13.

Ilyen lesz az új Foursquare

írta: Klausz.Melinda
Ilyen lesz az új Foursquare

four5 év után a Foursquare nagy változásra szánta el magát. Korábban már bejelentették, hogy az alkalmazás 2 különálló platformmá válik: így született meg a Swarm, aminek a lényege a tartózkodási helyünk megosztása, és az új Foursquare, amely a helyek ajánlásának funkcióját tölti be innentől. Sokan nem szeretik az ilyesfajta változásokat és azonnal azt mondják, hogy utálják mindkét felületet. De mi azért adjunk egy esélyt az újnak is!

Az új Foursquare kinézetben és funkcióban is valóban különbözik a régitől: új zászlók, szuperhős-témájú logók, kék és rózsaszín felület, és persze egy nagyon fontos puzzle darab hiányzik, a check-in. Tény, hogy az új Foursquareben nincs helymegosztás egyáltalán.

A regisztráció után előugrik egy ablak, ahol több kategória van felsorakoztatva, amik közül kiválaszthatjuk azokat, amely számunkra fontosak lesznek a továbbiakban. (a kategóriák pl.: múzeumok, bárok, pizza, karaoke) Ezek alapján a beállítások alapján a program később tud majd nekünk ajánlatot tenni, miután beméri a tartózkodási helyünket. Így teljesen személyre szabott kínálatot nyújt majd nekünk az éttermekből is, azok alapján, hogy milyen ételeket preferálunk.

Ha rákattintunk egy-egy helyszínre, kidobja az elérhetőségét is (telefonszám, e-mail cím, pontos cím) és tippeket is ad a hellyel kapcsolatban. Persze, ha nem csak a saját beállítások alapján akarunk keresni, az is lehetséges. A térkép nézetben csak rá kell kattintani a „What’s here” (=Mi van itt) gombra és listázza is a legjobb helyeket a közelben.

Mindemellett ezen a felületen is követhetünk másokat, olvashatjuk ajánlásaikat és persze mi is írhatunk tippeket egy-egy helyről (külső, ételek, személyzet).

Tényleg merőben eltér a régi Foursquare-től az új változat és azoknak, akik imádták a régit, nehéz lesz megszokni az új programot, mindenesetre egy hasznos kis app vált belőle. Neked hogy tetszik?

 

Szólj hozzá