2014. aug 13.

Selfie, relfie, relfie, belfie… tovább is van, mondjuk még?

írta: Klausz.Melinda
Selfie, relfie, relfie, belfie… tovább is van, mondjuk még?

selfieA selfie szót még épp hogy csak megtanultuk, bejött a relfie, a belfie. De ha azt hiszed, hogy itt megállt az élet, akkor tévedsz! Az eredetileg 2013-ben elterjedt szónak mostanra már egyre több változata van.

Relfie: Aktuális szerelmünkkel együtt pózolunk a mobilunk kamerája előtt (még hatásosabb lehet a kép, ha a másik arcán csücsörítünk éppen). A szó a relationship (=párkapcsolat) és a selfie összeolvadásából jött létre.

Belfie: Próbáltuk elkerülni ezt a jelenséget, de sajnos túl sok van belőle… A lényege, hogy a fenekünkről készítsünk képet (minél nagyobb, annál jobb): a butt (=fenék) és selfie összeolvadásából jött létre. Az első híresebb ilyen kép Kim Kardashian nevéhez fűződik, de az igazi „feltalálója” az ilyen képeknek egy fitness guru volt, aki még 2012-ben készített magáról, jobban mondva a hátsójáról képet.

Dronie: Az általunk irányított drón fényképez le minket. A drone (=drón) és a selfie összeolvadásából.

Felfie: Egy farmer fia találta ki az úgynevezett farmer szelfit. Úgy tűnik, hogy ez is elég népszerű kezd lenni, hiszen ki ne szeretné az állatokat.

Helfie: Nem sokban különbözik az eredeti szelfitől, csupán annyiban, hogy itt a haj van a központban. Tehát a fodrász utáni szelfit hívjuk helfie-nek. A szó a hair (=haj) és a selfie szóból ered.

Ussie: Amikor csoportos szelfi készül, azt nevezzük ussie-nak. Az us (=mi) és a selfie összevonásából keletkezett. Az egyik leghíresebb az Oscar gála után készül ussie.

Suglie: A szelfi lényegének ellentéte. A cél, hogy minél csúnyább és viccesebb képet vágjunk a képeken (érdekes módon csak szép lányoktól látható ilyen kép). A selfie és az ugly (=csúnya) összeolvadásából keletkezett a szó.

Bedstagram: Lényege, hogy az ágyban készüljön a kép felkelés után, vagy lefekvés előtt (csak smink nélkül ér!). Kicsit kakukktojásnak számít a megnevezés, ugyanis nem a selfie szóból ered, hanem a bed és az instagram összeolvadásából.

Számtalan változata van a szelfiknek és úgy tűnik, hogy ez egy kimeríthetetlen téma. Vajon a nemrégiben napvilágra került szelfit, amit egy majom készített magáról, hogy fogják elnevezni? Nektek van ötletetek?

majom

Szólj hozzá