2014. sze 01.

Nagy Közösségi Média Nap - adatvédelmi játék és előadás (nem)csak gyerekeknek

írta: Klausz.Melinda
Nagy Közösségi Média Nap - adatvédelmi játék és előadás (nem)csak gyerekeknek

kmnapA kozossegi-media.com és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közös szervezésében a fiatalok védelme érdekében adatvédelmi játékot és előadást szervezünk kifejezetten a 10-18 éves korosztály számára.

A téma: a Facebook és a közösségi média felületek veszélyei.

A témát nem csupán előadás formájában hanem offline közösségi média felületek segítségével játék során dolgozzuk fel. A fiatalok aktív bevonására építve felismertetjük és megtanítjuk a felületek használatából adódó függőség, sexting, cybebullying, adathalászat és multitasking jelenségeket, ezek okait, kezelését és megelőzését, de beszélünk a nyereményjátékok és profilok kapcsán történő visszaélésekről és az ezért járó törvényi következményekről is, melyről a fiatalok legtöbbször mit sem sejtenek.

Az igény szerinti 30-60 perces játékot követően 30-60 perces előadáson vehetnek részt a diákok, amelyen átbeszéljük a megélt eseményeket és pontosítjuk a veszélyek és lehetőségek felismerésének, megelőzésének és probléma elhárításának módjait. A teljes program javasolt időtartama: 60-90 perc.

A résztvevőknek egy 72 oldalas adatvédelmi munkafüzetet is INGYENESen rendelkezésre bocsátunk, illetve a délután folyamán kifejezetten pedagógusoknak és szülőknek szóló adatvédelmi előadásokat is tartunk!

A program részletes bemutatása: http://www.kozossegimedianap.com/
A program időpontja: 2014. szeptember 23. (kedd)
Helyszíne: Hangvilla 2 emelete és konferenciaterme (Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2.)
 
A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció a http://www.kozossegimedianap.com/regisztracio.html címen lehetséges.

 

 

Szólj hozzá