2014. okt 27.

Jön a fizetős Facebook!

írta: Klausz.Melinda
Jön a fizetős Facebook!

fbhird2Persze nem úgy! ;)

Természetesen a Facebookon továbbra is mindenki megoszthatja az élete minden apró-cseprő kis eseményét anélkül, hogy fizetnie kell érte, csak a reklámok áradatát kell megtűrni. Viszont további funkcióval bővül a felület, ez pedig nem más, mint a pénzáramlás engedélyezése.

A nemrég szinte kötelezővé vált használatú Messengeren ezentúl majd pénzt is utalhatunk egymásnak. Stanford egyik diákjának, Andrew Aude talált rá az új funkcióra, amely elvileg már bele van kódolva a Messengerbe, csupán a Facebooknak be kell kapcsolnia az új funkciót. Ha ez egyszer megtörténik, a megadott kártyaadatok segítségével olyan könnyen lehet majd pénzt átutalni, ahogy most képet vagy üzenetet küldünk egymásnak.

Természetesen nem fog megjelenni a hírfolyamban, hogy XY-nak most küldtem át egy kisebb vagyont, ezeket az adatokat az oldal teljesen privátként kezeli.

Az, hogy ebből hogyan lesz a felületnek bevétele, még kérdéses. Lehetséges, hogy az utalások során egy minimális hányadot zsebretesz, vagy éppen a funkció ingyenes lesz, a lényeg, hogy minél többen és többet használják a Messengert.

Az alkalmazáson belüli pénzforgalom felbukkanása amúgy nem váratlan, ugyanis Mark Zuckerberg korábban már említette, hogy „egy idő után lesz egy közös része a Messengernek és a fizetési lehetőségeknek”.

Vajon ezzel kiütik a nyeregből a PayPalt? Mit gondoltok?

További trendeket szeretnél megismerni? Tarts velünk 4+5 alkalomból álló workshop-sorozatunkon vagy rövid Facebook tréningjeinken Budapesten és/vagy Veszprémben!

Szólj hozzá