2014. okt 28.

Jön az anonim app a Facebook-ra

írta: Klausz.Melinda
Jön az anonim app a Facebook-ra

fbanonimA Facebook inkább arról szól, hogy mindenki megoszthatja akár a legapróbb gondját, baját a felületen, nem pedig arról, hogy teljes névtelenségbe burkolózzunk. Mégis most a fejlesztők azon fáradoznak, hogy heteken belül megjelenjen az új mobil applikáció, amivel megőrizhetjük anonimitásunkat.

Az alkalmazás lényege, hogy lehetővé tegye, hogy több azonosítóval regisztrálhassanak a felhasználók a témák megvitatásához, így ha nem akarják nevüket adni valamihez, akkor akár anonim módon is kommentelhetnek.

A New York Times szerint ez az app, amelyet Josh Miller felügyelete alatt fejlesztenek, lehetővé tenné a Facebook felhasználók számára, hogy álnevet használjanak a valódi helyett, így sokkal kényelmesebb megvitatni a különböző kényelmetlennek számító témákat, mint például a politika vagy a szex.

Nem lehet még tudni róla pontos adatokat, hogy vajon majd képeket is megoszthatnak–e az anonim felhasználók, vagy, hogy szerezhetnek-e ők is ugyanúgy ismerősöket. De még az sem derült ki, hogy egyáltalán mi is lesz a neve az alkalmazásnak. A Facebook pedig nem kíván nyilatkozni róla. Vajon versenytársa lesz a Whispernek?

 

Szólj hozzá