2014. okt 29.

5 tipp, hogy kijátszd a F4CEBOOK algoritmusait!

írta: Klausz.Melinda
5 tipp, hogy kijátszd a F4CEBOOK algoritmusait!

algorithmAz elmúlt év során a Facebook algoritmus frissítéseinek hatására egyre csak csökken különböző Facebook oldalak láthatósága. Idén márciusban elérte a kritikusan lecsökkent, több mint 60 %-ot esett az elérés.

Ennek hatására az oldalaknak egyre többet kell hirdetésre költeniük, hogy lássák egyáltalán a bejegyzéseiket. A reklámoknak viszont természetesen a felhasználók sem örülnek. Na de nem a fizetett hirdetés az egyetlen trükk, amivel kijátszhatjuk a Facebook algoritmust!

1. Legyen trendi!

Az utolsó (szeptemberi) változtatások alapján az algoritmus nagyobb eséllyel engedi azt a bejegyzésünket láttatni, ami valami naprakész és fontos témával foglalkozik. Facebook algoritmus felismeri a jó tartalmakat. Minél több a tartalom megosztása és like-ja; annál jobban fellendíti a Facebook hírcsatorna a követőinek aktivitását.

2. Legyen személyes!

Köztudott, hogy az egyedi felhasználók bejegyzései nagyobb megjelenésszámot érnek el az algoritmus szerint. Így érdemes lehet megkérni a barátokat, kollégákat, hogy osszák meg, szóljanak hozzá a vállalat bejegyzéseihez. Ezzel is fellendítve az elérést.

3. Minél több, annál jobb!

Érdemes e-mail listát importálni a Facebookra. A listán szereplő e-mail címekre küldd a program egy meghívót, hogy az adott személy like-olja a cég Facebook oldalát. Minél több a rajongó, természetesen annál magasabb az elérés is.

4. Olvasni a jelentéseket!

Hasznos gyakran nézegetni a Facebook hátsó statisztikáit, hiszen abból leszűrhető, hogy milyen típusú bejegyzés ért el nagyobb aktivitást, vagy azt sem rossz tudni, hogy melyik időpontban vannak fent a legtöbben rajongóink közül.

5. Megváltoztatni a háttérképet!

A profilkép általában a márka vagy termék arculatát tükrözi, így azt nem javasolt olyan gyakran változtatni. Ezzel szemben a borítóképet bátran váltogassuk akár havonta az időjárásnak, új terméknek, vagy egyéb kampánynak megfelelően.

Ha további trükköket szeretnél elsajátítani a Facebook kapcsán tarts velünk 4+5 alkalomból álló, 10 fős workshop-sorozatunkon vagy rövid Facebook tréningjeinken Budapesten és/vagy Veszprémben!

 

Szólj hozzá