2014. nov 02.

A sikeres kampányok 5 alapszabálya

írta: Klausz.Melinda
A sikeres kampányok 5 alapszabálya

NévtelenElőször is nem árt tisztázni egy alapfogalmat, mielőtt belekezdenénk a kampányokba. Először is egy sikeres kampány elengedhetetlen kelléke a megfelelő landing page.

Hogy mi is az a landing page? Az az oldal, ahová a hirdetéseinkre kattintva az érdeklődő megérkezik. Érkezési oldalnak is hívják. Egyértelmű, hogy ezen az oldalon rendkívül sok múlik, már itt eldől, hogy tudunk-e "kezdeni valamit" a látogatóval, vagy gyorsan továbbáll máshová.

 

Tehát nézzünk meg néhány szabályt, hogy milyen is egy igazán jól működő érkezési oldal:

  1. szabály:
Soha nem szabad a honlap nyitóoldalát, vagy a Facebook oldalát választanunk érkezési oldalnak. Ezek inkább csak egy összefoglaló, átfogó képet mutatnak a vállalatról, vagy márkáról, mint egy konkrét kampány részei lennének.
  1. szabály:
Egy igazán jó landing page nem engedi a látogatókat elkóborolni. Tehát fontos, hogy semmilyen másik link ne jelenjen meg az oldalon, ami elterelheti a látogató figyelmét.
  1. szabály:
Fontos, hogy a kampány előtt döntsük el, mit is szeretnénk pontosan:
  • Feliratkoztatni?
  • Demót letöltetni?
  • Eladni? (Ha igen, akkor mit?)
  • Lájkot szerezni?
A landing page-en más dolga nincs, mit mindent ennek az egyetlen célnak alárendelni.
  1. szabály:
Egyértelműen meg kell mondani az érdeklődőnek, mit várunk tőle.

Erre való a gomb. A call-to-action gomb, ami

  • nagy,
  • feltűnő,
  • rövid, egyértelmű szöveget tartalmaz (iratkozz fel, töltsd le ingyen, stb.)
  1. szabály:
Bármit is akarunk elérni az érkezési oldallal, mindenképpen használjunk egy látványos, megragadó képet is hozzá. Kutatások szerint ugyanis a vizuális dolgokat a látogatók ötvenszer gyorsabban fogják fel, mint a szövegeset!
  1. szabály:
Az igazán jó borok mindig a borászok nevét viselik. Így van ez a legnagyobb ruhamárkáknál is. Fontos, hogy a látogatók ismerjék a hirdetőt is. Pár mondatos bemutatkozással és egy fényképpel hitelesebbek lehetünk a fogyasztók számára.

Ha szeretnéd, hogy együtt tervezzük meg tudatosan felépített karácsonyi közösségi média kampányodat és hirdetéseidet, tarts velünk közösségi média oktatásunkon!

Szólj hozzá