2014. nov 02.

Marketingötletek karácsonyra

írta: Klausz.Melinda
Marketingötletek karácsonyra

NévtelenMarketingesként sosem lehet elég korán elkezdeni a karácsonyi készületeket. Vannak olyan vállalatok, amelyekkel egy évre előre terveznek erre az időszakra. Ha nem is kezdtél el egy évvel ezelőtt tervezni, azért éppen ideje, hogy átgondold, mi is a stratégiád erre az időszakra!

Ki kell használni a közösségi média erejét, ami az ünnepek alatt még meghatározóbbá válik. Az alábbi néhány tanács segítségével bárki el tudja készíteni a saját marketing stratégiáját az ünnepekre!

Csempéssz egy kis ünnepi hangulatot a vállalati Facebook oldalra! Például fel lehet dobni a logónkat vagy profilképünket egy mikulás sapka hozzáadásával és egy kis szöveggel: „Kellemes ünnepeket! / Boldog Karácsonyt!, stb. Persze fontos, hogy szakmailag helytállóak maradjunk.

Ne feledjük, hogy a közösségi médiában is maradjunk emberiek! Fontos, hogy a közönségünk tudják, hogy a vállalat mögött valódi emberek állnak. Esetleg segíthet egy-egy kép a cég dolgozóiról, munkatársairól. A rajongók értékelni fogják.

Nem árthat körbeszimatolni a versenytársaknál sem, hogy ők ilyenkor mivel szoktak előrukkolni. Jól jöhet ez ötletmerítés szempontjából.

Karácsony idején mindenki szereti az ajándékokat. Érdemes lehet ekkorra időzíteni egy nyereményjátékot, egyéb kisebb akciót, vagy bármi plusz meglepetést (tippet, tanácsot).

Te mit tervezel karácsonyra? Nekünk kész a meglepetés-tervünk, a hírlevél olvasóinknak hamarosan mondjuk! Nem akarsz lemaradni? Iratkozz fel it!

Szólj hozzá