2014. dec 26.

Erre voltunk kíváncsiak 2014-ben mi magyarok...

írta: Klausz.Melinda
Erre voltunk kíváncsiak 2014-ben mi magyarok...

new_year_2014_google_doodleTe mire kerestél rá legtöbbször a Google-ön? Vajon a te keresési listád megegyezik a legnépszerűbb magyar listával? A Google alkalmazásával, a Google Trends-szel megvizsgálható, hogy mik voltak az idei legnépszerűbb internetes keresések.

A Google idei magyar keresési toplistáit a Való Világ 6, a vb, a választások, Schumacher és Conchita Wurst vezeti. De feltűnik még a top 10-es listában Aleska Diamond, az Eurovision 2014, Robin Williams, az Iphone6 és a 2048-as játék is. A Google Trends által évente nyilvánosságra hozott listákból kiderül, hogy kik és mik keltették fel leginkább az ország figyelmét, hogy milyen ügyek és mindennapi problémák foglalkoztatták leginkább Magyarországot 2014-ben.

A legnépszerűbb keresések különböző kategóriákba is vannak szedve. A legnépszerűbb magyar személyek között például Berki Krisztián, Bajor Imre és Győzike is előkelő helyet foglalnak el. A külföldiek közül a legfelkapottabb hazánkban Schumacher, Conchita Wurst, Robin Williams és Jennifer Lawrence.

De a „hogyan” kategória is érdekes listát sorakoztat fel. A legnépszerűbb keresés a „vakolás hogyan”, „hogyan randizzunk”, „hogyan együnk pálcikával”. Még a „hogyan randizzunk” kifejezés érthető, hiszen rengeteg tinit foglalkoztat; na de miért a vakolás volt a legérdekesebb téma 2014-ben? Ezeken kívül még a program rangsorolta a legnépszerűbb recepteket, TV műsorokat és színházakat is.

A Google évente összegzi a keresőbe világszerte beírt több milliárd kifejezést, az így kapott listák pedig reális képet kapnak az egyes országok, és az egész világ. A népszerű kereséseket kétféle módon mérik. A legtöbbször keresett kifejezések mellett egy összetettebb statisztikai módszerrel a Google az év új kedvenceit, érdekességeit, feltörekvő sztárjait is azonosítja. Ehhez az előző évhez képest a legnagyobb mértékben nőtt a keresések számát vizsgálják, ahol ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használnak.

Na de ha már a magyar toplistákat megnéztük, jöjjön egy összefoglaló az egész világ keresési listájáról 2014-ben:

 

Szólj hozzá