2015. máj 03.

Van egyedi hashtaged? Legyen!

írta: Klausz.Melinda
Van egyedi hashtaged? Legyen!

what_is_a_hashtag_and_how_to_use_it_in_marketing_your_businessVolt már olyan, hogy csak úgy böngésztél az interneten, vagy éppen a Facebookon és előugrott egy bejegyzés amiben hashtagek szerepeltek? Ilyenkor te rá szoktál kattintani azokra?

De mire is jó a hashtag?

A hashtag egy olyan szó, vagy egybeírt kifejezés, ami előtt egy kettős kereszt áll (#). Az ilyen hashtagek egyre több közösségi oldalon megjelennek: a Twitteren, a Facebookon és az Instagramon is. Ezzel a jelöléssel a szavak kattinthatóvá válnak és átvezetnek egy úgynevezett gyűjtőoldalra, ahol a szóval kapcsolatos bejegyzések szerepelnek.

Mutatunk is egy infógrafikát, hogy miért is olyan hasznos hashtageket használni:

http://www.adweek.com/socialtimes/wp-content/uploads/sites/2/2015/04/SurePayrollHashtagInfographic.jpg

Ebből néhány érdekesség:

  • Twitteren a hashtagek használatával kétszer magasabb az elköteleződés, mint nélküle
  • Facebookon és Twitteren a túl sok hashtag használata kevésbé népszerű, az ideális az 1-2
  • Instagramon viszont bátran használhatunk 11, vagy annál több címkét is

Néhány tanács, hogyan is használjuk helyesen a hashtageket:

1. Győződjünk meg róla, hogy még nem létezik ez a címke!

Ez az első lépés, mielőtt elkezdünk népszerűsíteni egy hashtaget, amit úgy gondolunk, hogy a miénk. Egyedinek kell lennie, hiszen csak így kapcsolódik össze az adott szó a márkával. Nálunk még nem annyira elterjedt az egyedi hashtagek használata, úgyhogy ha időben kitalálunk egy megkapó és különleges szót, azt azonnal állítsuk a mi oldalunkra! ;)

2. Ösztönözzük a felhasználókat a hashtagünk használatára!

Kinek ne jönne jól az ingyen reklám? Minél több felhasználó használja a saját hashtagünket, annál nagyobb lesz az elérése természetesen.

3. Népszerűsítsük hashtageinket, amikor csak lehet!

A bejegyzésekben szerepeljenek hashtagek, minél több, annál nagyobb az esélye, hogy megragadja a felhasználók figyelmét. (Azért nem szabad túlzásba sem esni, 3 hashtag bőven elég egy bejegyzésbe.) Ha elég fülbemászó szavakat kezdünk el címkézni, megragad az emberek fejében. A hirdetésekben is bátran használjunk a hashtagek!

Neked van már saját egyedi hashtaged? Itt az ideje gondolkodni rajta!

Szólj hozzá