2015. jún 08.

Óvatosan a szelfizéssel!

írta: Klausz.Melinda
Óvatosan a szelfizéssel!

jegy2Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a Facebook rengeteg lehetőséget rejt, legalább ugyanannyi veszély is leshet ránk. Azzal, hogy megosztunk bármit is a Facebookon, bizony komoly károkat is okozhatunk, vagy éppen bajba is sodorhatjuk magunkat.

Erre volt kiváló példa sajnos a nemrégiben történt eset is, amikor is egy nő jogtalanul vádolt meg egy apukát pedofíliával a Facebook segítségével.

A férfi pár héttel ezelőtt sétálgatott egy plázában, mikor meglátott egy Star Wars plakátot. Mivel a fia imádja ezeket a filmeket, úgy döntött, hogy készít egy szelfit és elküldi azt fiának. Eközben egy közeli padról két fiú bámulta őt, rájuk köszönt, és mondta, hogy a saját fiának küldi a képet, aztán elsétált.

Ha csak ennyi lenne a történet, ezzel nem is lenne semmi baj. De a 2 fiú édesanyja távolról észrevette őket és biztos volt benne, hogy az ismeretlen férfi szelfi helyett a fiait fotózza. Az pedig már csak olaj volt a tűzre, hogy meg is szólította őket. Az asszony vérszemet kapott és kérdés nélkül, azonnal készített a férfiről egy képet és posztolta a Facebookon ezzel a szöveggel:

jegy„Nézzétek azt a szörnyet! Ma ott mászkált a Knox bevásárlóközpontban, odament a gyerekeimhez és lefotózta őket. Majd azt mondta nekik, hogy elküldi a képet egy 16 évesnek. Gyorsan elvittem onnan a gyerekeimet, majd követtem a férfit és ezt a képet csináltam róla. Végül szóltam a rendőrségnek is. „

Innentől kezdve nem volt visszaút…

A képet rövid idő alatt több mint 20 ezer megosztást kapott Facebookon. A férfi akkor vette észre, hogy valami nincs rendben, amikor a munkahelyén ismerősök és ismeretlenek hívogatták, pár órával később pedig már halálos fenyegetéseket is kapott. A férfinek csak hosszas magyarázkodás után sikerült meggyőznie a rendőrséget és ismerőseit, hogy ártatlan az ügyben...

Szólj hozzá