2015. jún 09.

Gyakran Ismételt Facebook kérdések - 3. rész

írta: Klausz.Melinda
Gyakran Ismételt Facebook kérdések - 3. rész

2536574111_205c0acf9eMindig merülhetnek fel bennünk olyan kérdések, amikre nem ugrik be azonnal a válasz. Megpróbálunk néhány olyan kérdést összegyűjteni, amik megválaszolásával sikeresebbé tehetjük a kommunikációt a Facebookon. A sorozat első és második részét a linkekre kattintva találjátok!

Hogyan szerezhetem vissza adminjogomat az oldalamhoz?

Előfordul, hogy egy személy létrehozza az oldalt egy cégnek, de aztán elhagyja érintése nélkül és az adminjogot átadja valaki másnak a cégnél.

A dolgunk annyi, hogy rámegyünk az adott oldalra, majd a borítókép alsó sarkában lévő három pontra kattintva az „Oldal jelentése” menüpontot választva megjelenik egy lista, ahol a „Véleményem szerint ez a szellemi tulajdonom jogosulatlan használata” pontot választjuk.

Ezek után a Facebook át fogja vizsgálni az esetet, ami persze időbe telik.

Hogyan adhatok Call-to-action gombot az oldalamhoz?

A Call-to-action gombbal olyan műveletekre ösztönözhetjük az embereket a Facebookon, amelyek fontosak a vállalkozásunk számára (pl. foglaljanak időpontot, írjanak üzenetet, nézzék meg videóinkat). Ez a funkció teljesen ingyenes, ezért érdemes kihasználni. Mutatjuk, hogyan is adhatod hozzá oldaladhoz:

  • Nyissuk meg az oldalt és kattintsunk a „Felhívás beállítása” gombra a borítókép jobb alsó sarkában.
  • Válasszuk ki a felhívás típusát, és adjuk meg a webhelyünk URL-címét. A folytatáshoz kattintsunk a Tovább
  • Ekkor meg kell jelennie az iOS-célhelymezőnek. Ha a legördülő listában meghagyjuk a Webhely beállítást, az iPhone- vagy iPad-felhasználók a webhelyedre lesznek irányítva. Ha az iPhone- vagy iPad-felhasználókat az alkalmazásunkhoz szeretnénk irányítani, kattintsunk az Alkalmazás Adjuk meg az alkalmazás URL-címét, majd kattintsunk a Tovább gombra.
  • Ekkor meg kell jelennie az Andorid-célhelymezőnek. Itt hasonló módon működik a dolog, mint az előbbiekben.
A későbbiekben pedig az oldal borítóképe mellett megjelenő panelben látható a Call-to-action gombra kattintottak száma.

Hogyan hirdethetek nyereményjátékot?

Promóciót (pl. nyereményjátékot, pályázatot) közvetlenül az oldaladon vagy alkalmazáson keresztül rendezhetünk a Facebookon. Viszont ezeknek mindenképpen be kell tartania a promóciós irányelveket. (Ezeket itt találod)

A jelentkezéshez a következőket kérhetjük a felhasználóktól:

  • az oldalunk valamelyik bejegyzésének kedvelését vagy hozzászólást a bejegyzéshez
  • bejegyzésünk megosztását az oldalon
  • üzenet küldését az oldaladnak
Fontos: Személyes adatlapok nem használhatók a jelentkezések összegyűjtésére. Nem megengedett például azt kérni, hogy a részvételhez az emberek az adatlapjukon osszanak meg egy bejegyzést.

Szólj hozzá