2015. aug 03.

Te is beleszólhatsz abba, mit mutasson Neked a Facebook!

írta: Klausz.Melinda
Te is beleszólhatsz abba, mit mutasson Neked a Facebook!

ANewsFeedPreferencesTeaser Facebook algoritmusa az utóbbi időben folyamatos változásokon és csiszolásokon esik át. Így egyre inkább a felhasználók kedvében jár a felület. Ennek érdekében történt a legutóbbi változás is.

Jacob Frantz, a termékmenedzser, bejelentette a módosításokat a News Feed Controls-szal kapcsolatban:

„A hírfolyam célja, hogy azokat mutassa a felhasználóknak, amik számukra fontosak. Ehhez használunk egy rangsort, hogy lássuk, mik Ti mit találtok érdekesnek. Innentől a közeli barátaink tevékenységét fogja először mutatni a hírfolyam és csak utána a számunkra kevésbé fontosakat.”

A pontos változás pedig a következőképpen működik

Rangsor felállításával választhatjuk ki a számunkra fontos ismerősöket és oldalakat.

Ezáltal lehetővé válik a felhasználók számára, hogy biztosan ne maradjanak le barátaik aktivitásáról. Kiválaszthatjuk, hogy melyik ismerősünk vagy éppen Facebook oldal érdekel minket jobban, és azokat mutatja először a hírfolyam.

Ez eddigi is létezett valamilyen formában (pl.: ismerősök vagy oldalak követése), de egyik sem volt tökéletes… Ezzel az újítással elvileg garantálják, hogy minden megjelenik azoktól, akiket kiválasztottunk.

Ez a változás egyelőre az iOS eszközökön elérhető, a későbbiekben pedig Andoridon is. Asztali rendszerről nem esett eddig szó.

Ez nem csak a felhasználóknak, hanem a céges oldalaknak is örömhír lehet, hiszen, ha valamelyik felhasználó előre veszi oldalunkat a rangsorban, akkor elvileg garantáltan látni fogja az általunk megosztott bejegyzéseket. Persze valószínűleg nem fogja az összes felhasználó rohamosan használatba venni ezt az újítást, de azért páran biztosan hasznosnak találják.

A végére pedig mutatunk egy videót is róla:

Vajon végre növekedni fog valamivel az elérés? Szerintetek mennyiben fog ez a változtatás javítani a helyzeten?

Szólj hozzá