2015. okt 06.

4 dolog, amit azonnal abba kell hagynod!

írta: Klausz.Melinda
4 dolog, amit azonnal abba kell hagynod!

Photoxpress_6283368Ismerős az az érzés, amikor mindenképpen jól akarod csinálni a közösségi felületedet, bárhova is regisztráltál, de egyszer csak besokallsz, és nem jut eszedbe semmi megváltó ötlet? Biztosan történt már veled is ilyen. Ennek az elkerüléséért mutatunk 4 dolgot, amit mindenképpen hagyj abba!

  1. Tűntessük el a zavaró tényezőket!

A közösségi média rengeteg információt áramoltat naponta. Ebben a tengernyi adatba pedig könnyen bele is fulladhatunk, hiszen vékony a határ a közösségi felületeken a munka és a „elkalandozás” között. Itt is mindenképpen szét kell választanunk a munkát a szórakozástól, még ha nehezebb is. Hiszen ha a munkánkat úgy végezzük, mintha hobby lenne, akkor sajnos az visszaüt és olyan eredményeket is hoz. Természetesen lehet néha szórakozni munka közben, csak ne egyszerre tegyük azt a munkával és ne menjen annak rovására. 2. Ne legyünk 7/24-ben jelen! Meglepő módon a legjobb módja annak, hogy rontsuk a sikereink esélyét az, ha 0-24 órában jelen vagyunk a felületen. Hogy miért is?

  • Soha nem tudjuk igazán kipihenni magunkat
  • Csökkenhet a termelékenység és a minőség is
  • Stresszesebbek leszünk, hiszen sosem lesz igazán semmire sem idő
  • Gyorsabban kiégünk

Az, hogy állandóan jelen vagyunk a felületeken, még nem jelenti azt, hogy biztosan nem maradunk le semmiről, hiszen akkora információ mennyiségről van szó, hogy nem láthatunk mindent, még ha mindig azt figyeljük is. Mobilon csak indokolt esetbe érdemes például felnézni a vállalati közösségi oldalunkra. 3. Ne dolgozzunk tervek nélkül! Ha nem tervezzük meg a munkanapunkat, akkor csak sodródni fogunk az árral. Készítsünk inkább listát a napi teendőkről és rangsoroljuk azokat. Alkalmazzuk a 20/80-as szabályt! Tehát ha feladataink legfontosabb 20%-át elvégezzük, az elősegíti majd a maradék 80%-át is. 4. Ne csináljunk több dolgot egyszerre! Gyakran úgy gondoljuk, hogy ezzel időt spórolunk, hogy egyszerre írunk e-mailt, készítjük a blogos bejegyzéseinket és válaszolunk a Facebookon érkező kérdésekre, de ezzel csak a saját munkánkat nehezítjük. Próbáljunk egyszerre csak egy dologra koncentrálni, hiszen így minden energiánkkal azon az egy feladaton dolgozunk és eredményesebbé válhat a munka is.  

Szólj hozzá