2015. okt 27.

Hogyan erősítsd márkádat hashtagek segítségével?

írta: Klausz.Melinda
Hogyan erősítsd márkádat hashtagek segítségével?

18538576682_106feaa234Kezdetben még úgy gondoltuk, hogy a hashtag csak a fiatalok körében egy újabb hóbort, ami majd később csillapodik. Ehhez képest most már szinte minden közösségi oldalon jelen vannak és a cégek többsége is használja. De vajon jól is használják a hashtageket? Adunk néhány tippet, amikkel a hashtagek csak erősíthetik a márkánk kiépítését.

Tanuljunk a legjobbaktól

Ha valakik biztosan jól használják a hashtageket, akkor azok a legnagyobb márkák, vagy szervezetek. Nem szégyen tőlük ellesni néhány trükköt.

Ellenőrizzük versenytársainkat

Vajon a riválisaink milyen hashtageket használnak? És jól használják azokat? Egyféleképpen deríthetjük ki: ha megnézzük kampányaikat.

Kövessük a kulcsszavakat

Ha rákattintunk egy szerintünk népszerű hashtagre, akkor listázni fogja az oldal az összes bejegyzést, ami tartalmazza a kulcsszót. Ezzel ellenőrizhetjük, hogy a választott címke tényleg illik-e profilunkhoz.

Keressünk hashtagek segítségével

Ha kíváncsiak vagyunk a környékünkön lévő cégekre, vagy eseményekre, akkor nincs más dolgunk, mint rákeresni az adott város, vagy helyre és listát kapunk az összes bejegyzésről, ami ezt a címkét használta.

Találjuk ki saját, egyedi hashtagünket

Találjunk ki egy csak ránk jellemző, frappáns címkét, aminek használatával követőink azonnal tudni fogják, hogy tőlünk olvasnak bejegyzést. Ezzel egyedivé is válnak posztjaink kicsit. Ráadásul, ha valaki rákattint egy ilyen hashtagre, azonnal megkapja az összes bejegyzésünket, amiben használtuk. Bátran ösztönözzük követőinket is, hogy használják egyedi hashtagünket. ;)

Te használsz hashtaget? Mik a tapasztalataid vele?

Szólj hozzá