2015. nov 10.

Karácsonyi e-mail marketing tippek

írta: Klausz.Melinda
Karácsonyi e-mail marketing tippek

linkedinAzt gondolhatnánk, hogy a karácsony még messze van, viszont marketinges szemmel viszont ijesztően közel van! Bár az ajándékok vásárlásához és az adventi naptárak nyitogatásához valóban kicsit még korán van, de a marketing stratégiánk megtervezését bizony időben kell kezdeni!

Az egyik ilyen lehetőség, amivel az ügyfeleink és vásárlóink figyelmét felkelthetjük, az egy jól kidolgozott e-mail marketing stratégia. Ehhez adunk most néhány tippet:

Ajándék tippek

Oldjuk meg a fogyasztók legnagyobb problémáját ilyenkor: javasoljunk nekik ajándék ötleteket! Így aztán találkozhat a kereslet és a kínálat egy e-mail formájában. ;)

Ajándék kártya

Bátran találjunk ki egy-egy kupont vagy akciót a karácsonyi időszakra, amit csak az e-mail listánkra feliratkozók kiváltságaként hirdessünk. Ezzel az akcióval a közösségi oldalakon ösztönözhetjük a fogyasztókat hírlevelünk feliratkozására is. ;)

Legyünk ilyenkor még kreatívabbak!

Ilyenkor nem csak mi, hanem az összes cég megrohamozza a potenciális vásárlókat a szokásosnál nagyobb mértékben. Ezért érdemes valamivel kitűnni a tömegből. Például készíthetünk egy kalendáriumot, aminek minden ajtaja mögött egy apró meglepetés várja az olvasókat (idézetek, jó tanácsok, akár kedvezmények az adott napra).

Ne feledkezzünk meg a mobilokról!

Mivel az okostelefonok forradalmát éljük, azért nagy valószínűséggel szép számmal lesznek olyanok is, akik mobilon akarják majd megnyitni e-mailünket. Tehát az üzenet megnyitására legyen lehetőség egyszerű módban, vagy mobilos nézetben is. Ügyeljünk a képekkel ilyenkor!

Reméljük, hogy tudtunk néhány hasznos tippel szolgálni a karácsonyi nagy hajtáshoz! Kitartást és hajrá!

Szólj hozzá