2015. dec 02.

Vajon képes újjászületni még a Google+?

írta: BDóra.
Vajon képes újjászületni még a Google+?

Google+Valószínűleg hazánkban elenyésző azoknak a száma, akik valóban aktívan használják még a Google+-t. Általában regisztrálunk, mert ez fontos lehet a SEO rangsorolásánál, még talán a kezdetben lelkesen posztolgatunk, majd szép lassan beleununk az érdektelenségbe.

Most újabb próbálkozást hajt végre a keresőóriás, hogy felélessze a saját közösségi oldalát, a Google+-t. A Google saját blogjában le is rántják a leplet az újításokról.

Eddie Kessler, a Google egyik igazgatója a következőképpen nyilatkozott:

„Legutóbbi bejegyzésünk óta folyamatosan figyeljük a felhasználókat a felületen. Ezek alapján két szekciót szeretnénk erősíteni: A Közösségeket, amikhez átlagosan napi 1,2 millió felhasználó csatlakozik naponta és a Gyűjteményeket, ahol a bejegyzéseket csoportosíthatjuk témák szerint.”

Az előtérbe helyezett Gyűjtemények oldal egy-egy témakör kapcsán összegyűjti a számunkra értékesnek ítélt tartalmakat, míg a Közösségek a hasonló érdeklődési körrel rendelkező felhasználóknak biztosít egy közös fórumot. A Google ezeken kívül a kezdőoldalként megjelenő hírfolyamon is javított kicsit, de a képeket és egyéb posztokat továbbra is kártyákon tekinthetjük meg. A közösségi oldalhoz tartozó androidos, illetve iOS-es mobilalkalmazások a tervek szerint szintén frissülnek majd.

A Google+-nak elég nehéz dolga lesz az emberek fejében kialakult nézeten változtatni, miszerint ez a közösségi oldal halott. A regisztrált 2,2 milliárd felhasználó közül ugyanis 2 milliárd a regisztrálás után nem nagyon foglalkozott a felülettel.

Ti adtok még esélyt a Google+-nak?

Szólj hozzá