2016. máj 05.

Hogyan fejleszd az Instagram megjelenésedet?

írta: Petneházy.Flóra
Hogyan fejleszd az Instagram megjelenésedet?

pexels-photo.jpgAz Instagramon ma már több mint 400 millió aktív felhasználó van. Nem csoda, hogy mindenki egyre több időt szán arra, hogy professzionálisan építse ki ezt a közösségi média felületet is. Az alábbi cikkünkben a SocialMedia Examiner 6 könnyen alkalmazható tippjét olvashatod.

#1 Használj filtereket!

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni: Instagram képeid külön külön, és egyben is a céged arculatát kell, hogy tükrözzék. Mire figyelj különösen oda? A színek összhangjára! Ebben segítségedre lehetnek az Instagram által felajánlott filterek, de számos applikáció, A Color Story (http://acolorstory.com/), online képszerkesztő, PicMonkey (http://www.picmonkey.com/) is a rendelkezésedre áll, használd őket bátran, de egységesen!

#2 Ágyazd be Instagram profilodat!

Az a cél, hogy az Instagramra feltöltött képeid minél több embert elérjenek. Ágyazd be a profilodat weboldaladra, blogodra a SnapWidget (http://snapwidget.com/ ), vagy egyéb programok segítségével. Ezzel az egyszerű trükkel ingyen hirdetést csinálsz az Instagram felületednek, és emeli a közösségi megjelenésed színvonalát. Ezt a funkciót arra is használhatod, hogy weboldalad látogatóit az Instagram profilod követésére kérd, ösztönözd.

#3 Oszd meg követőid képeit!

Ha szolgáltatásoddal kapcsolatos képeket tölt fel egy-egy felhasználó, használják céged hashtag-ét, mutasd meg követőidnek, hogy értékeled az aktivitásukat, és te is figyeled őket. A közösségi média minden felülete egy kétoldalú kommunikációs csatorna. Meg fogsz lepődni, hogy idővel egyre többen töltik majd fel képeidet és használják a céged nevét hashtag-ként, remélve hogy reposztolod a tartalmukat.
Ne felejtsd el bejelölni a fotó eredeti feltöltőjét, a leírásban pedig érdemes egy személyesebb üzenetet címezni neki.

#4 Időzítsd a posztjaidat!

Ez csak egy hasznos tipp azoknak, akik nem tudják minden idejüket az Instagram felületének szentelni. A ScheduGram segítségével http://schedugr.am/ egyszerre több felhasználói fiókot kezelve, előre beidőzítheted a feltölteni kívánt tartalmakat, vagy akár azonnal is publikálhatod.

#5 Figyeld a statisztikákat!

Ha hatékony stratégiát szeretnél felállítani, nem szabad elhanyagolni a statisztikákat. A lájkok, kommentek, elérés követésére az Iconosquare (http://iconosquare.com/ ), vagy a Collecto (http://collec.to/ ) lehet a segítségedre.

Használtad már bármelyik eszközt? Te mit ajánlanál egy Instagram oldal fellendítéséhez?

Szólj hozzá