2016. máj 13.

Több közösségi média oldal - több idő?

írta: Petneházy.Flóra
Több közösségi média oldal - több idő?

mail2.jpgA Facebook, SnapChat, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, Youtube felületén is jelen vagy? Mindannyian tudjuk, hogy ennyi oldal kezelése mekkora összpontosítást, odafigyelést igényel. Az alábbi cikkünkben 5 olyan hasznos tippet olvashatsz, amivel egyszerűsítheted a munkádat, mégis növelheted oldalaid hatékonyságát.

 

#1 Koncentrálj arra a felületre, ahol a legmagasabb a beruházások megtérülési rátája (ROI)

Hasonlítsd össze a különböző oldalak sikerességét, figyeld meg a követők aktivitását, konverziót, és válaszd ki a cégetek a leghatékonyabb felületét. Ez legyen az első, amire időt szánsz, és amit a legjobb tudásoddal, a legtöbb energiáddal gondozol. Persze, ez nem azt jelenti, hogy az összes többi felületet elhanyagolhatod, csupán ez a fontossági sorrend segíthet az időd hatékony beosztásában.

#2 Használj közösségi média menedzsment eszközöket

Nehéz ennyi felületet egyszerre külön oldalakon kezelni. Az alábbi eszközök átláthatóbbá teszik a munkádat és statisztikákat is biztosítanak.

#3 Hasznosítsd újra a régi bejegyzéseket

Keresd meg a legnagyobb elérésű régi posztjaidat, újítsd meg, vagy ugyanarra a sémára írj egy bejegyzést. A kevésbé sikeres bejegyzéseket is bátran továbbfejlesztheted, ha már látod, miért nem működött akkor.

#4 Időzítsd bejegyzéseidet

A közösségi médiában, ha időt szeretnél spórolni, muszáj időzítened a bejegyzéseidet. Egy heti táblába - akár az Excel felületén – napokra lebontva írd be milyen témájú, típusú bejegyzéseket szeretnél posztolni az adott oldalon.

Ezzel az átlátható rendszerrel elkerülöd, hogy ismétlődő tartalmat posztolj rövid időn belül ugyanazon a felületen, megkönnyíted a posztok elkészítését, és még időt is spórolsz!

#5 Kösd össze oldalaidat

Ha nem jut elég időd egy-egy felület kezelésére, kösd össze például a Facebook oldaladdal, hogy ott is megjelenjenek ugyanazok a bejegyzések, és legyen friss tartalom.

 

Nem jut elég időd a közösségi média felületek kezelésére? Nem tudod, mi a megfelelő/ posztolható tartalom közönségednek? Dolgozzunk együtt a közösségi média oldalaidon!

Közösségi média coaching: http://www.kozossegi-media.com/coaching.html

Szólj hozzá