2016. nov 09.

Készíts tökéletes infografikát gyorsan és egyszerűen Photoshop nélkül

írta: Székács Alexa
Készíts tökéletes infografikát gyorsan és egyszerűen Photoshop nélkül

Mint már egy előző bejegyzésben is hangsúlyoztuk, a vizuális tartalmaknak hatalmas szerepük van a kommunikációnkban és az élet számos területén. 


Ha nem vagy jártas a képszerkesztő programokban, akkor a következő egyszerű változatot neked találták ki! Valójában a képszerkesztők is előszeretettel használják, hisz a sok sablonnak köszönhetően nagyon meggyorsítja az elkészítési folyamatot! Használjátok őket bátran!

dunakeszi_2.jpgAz első ilyen ingyenes program a Canva. Természetesen a professzionális változatára előfizetéssel juthatsz hozzá, ami havonta pár ezer forintot jelent.
Előre legyártott sablonok közül válogathatsz, amit aztán a saját ízlésed szerint formálhatsz újra. Rengeteg kép közül választhatsz ezért ennél egyszerűbben nem is készíthetnél akár háttérképet, illusztrációt vagy infografikát.


A következő ilyen csoda, a Piktochart, mely szintén egy ingyenes program. Pro változata havi néhány ezer forintért elérhető. Nagyon egyszerű a kezelőfelülete ennek is.
Ki kell választanod, hogy mit szeretnél készíteni: infografikát, prezentációt, posztert vagy egy statisztikát. A sablonok közül kiválasztod, ami a legjobban tetszik és elkezdheted átalakítani a saját igényeid szerint.

Itt is rengeteg kép közül válogathatsz, de ha nem lenne elég, akkor sajátot is feltölthetsz rá. Ha egyszer kipróbáltad, biztosan nagyon fogod szeretni!

dunakeszi2.jpg

dunakeszi3.jpgA BeFunky-ra még csak regisztrálnunk sem kell, rögtön kezdhetjük is az alkotást!
Képszerkesztőként és kollázs készítőként is funkcionál. A szerkesztői részben egész komoly és hasznos korrigálás is elérhető, mint pl. a bőrretusáló és klónozó eszközök.


A kollázsokat pedig előre gyártott sablonokban készíthetjük el. Előnye, hogy nem csak a számítógépünkön, de a Facebook, Picasa stb. oldalainkon tárolt fényképeket is felhasználhatjuk, és automatikusan meg is oszthatjuk ezeken a felületeken a létrehozott alkotást!


dunakeszi4.jpgA negyedik, ajánlatunk a Vengage.
Ez sajnos nem a legkedveltebb program, mivel a sablonok nagy része, csak a prémium előfizetőknek elérhetőek és az előzőekhez képest, nem sokkal, de ennek a legmagasabb a havi díja. Facebook és Instagram posztjaidhoz egyszerűen készíthetsz képeket, melyek kategorizálva vannak különböző szempontok szerint.

Te melyiket használod először?

Forrás: http://blog.hubspot.com/

 

Szólj hozzá