2017. feb 20.

Félreértések a Facebook kapcsán...

írta: Székács Alexa
Félreértések a Facebook kapcsán...

facebook-for-businesses1-430x430.pngSzámos dolgot félreérthetünk a Facebook kapcsán. Kezdjük is egy nagyon fontos dologgal, amire sokan nem gondolnának, de sajnos már nem egyszer találkoztunk ezzel a hibával. 

1. Hiába tudsz mindent a Facebookról, ha nem vagy Te is felhasználó. Nem fogod érteni a működések miértjét. Hiába üzemeltetsz egy közösségi oldalt, légy jelen a saját személyes, privát profilodon is, hisz enélkül nem biztos, hogy minden aktuális trendet, marketing tippet érteni fogsz. Tessék aktívnak lenni magánszemélyként is! ;)

2. Ha nagyobb rajongótábort szeretnél, indíts játékot!
A fizetett rajongókkal megtöltött oldalakon kevés aktivitás mutatható fel. Egy játék azonban mozgósíthatja a már meglévő rajongókat, az ő aktivitásuk pedig eljut az ő ismerőseikhez. Így pedig egy egész nagy adatbázist tudunk felépíteni, email címekkel vagy Facebook adatlapokkal. Ehhez azonban érdemes leprogramoztatni egy-egy játékalkalmazást játék- és adatkezelési szabályzattal, hogy valóban megfelelő adatbázist tudj építeni.

3. Mutasd meg a rajongóknak mi zajlik a színfalak mögött! :) Mutass képeket az éppen folyamatban lévő tervekről, csigázd fel őket, hogy valami éppen készülőben van, de a véleményüket is kérheted egy-egy új termékkel kapcsolatban. Az aktivitás garantált! ;)

4. Használd jól az időzítést! Nézd meg, hogy a Te oldaladon mikor mutatnak nagyobb aktivitást az emberek. Ez az időszak munkaidőn kívülre szokott esni, tehát kora reggelre vagy az esti órákba, de ez semmiképp sem bevált recept. Így nyugodtan kísérletezz több időpontban és tapasztald ki, hogy melyik oldaladon mikorra időzítsd a fő mondanivalókat.

5. Manapság sajnos elkerülhetetlen, hogy ne kelljen egyszer-egyszer a hirdetésekhez nyúlnunk!
Mivel az organikus elérés nagyon-nagyon alacsony, ezért érdemes néha a posztjaid közül kiemelni párat. No de nem a Bejegyzés kiemelés gombbal, hanem szigorúan a Hirdetéskezelőből, mivel itt szűkebbre tudod szabni a beállításokat.

Hajrá! Facebookra fel! Ha pedig segítség kell, tarts velünk képzéseinken, vagy ha az oldalkezelésben kell segítség, mert nincs időd rá, abban is tudunk segíteni!

Szólj hozzá