2018. már 20.

Így töröld közösségi média felületeidet, hogy valóban törlődjenek...

írta: andisipiczki
Így töröld közösségi média felületeidet, hogy valóban törlődjenek...

fbalgo_1.pngA közösségi médiában nagyon vékony a határ a hasznosság és a függőség között. Elhatározni, hogy törlöd a fiókod és meg is tenni... nem egyszerű történet. A platformok nagyon ragaszkodó típusok, hiszen szinte mindent tudnak rólad, ezért is nehéz megválni tőlük. Íme néhány tipp, hogyha mégis „megszabadulnál” a közösségi médiától. (Ha csak egy kis időre is)

Facebook

Ha már függesztetted valaha a fiókodat, akkor észrevehetted, hogy a következő bejelentkezéskor minden „visszaállt” az eredeti állapotába, mintha mi sem történt volna. Ennek az az oka, hogy a felfüggesztés nem egyenlő a törléssel. Ha deaktiválod a fiókod akkor csak elrejted a profilodat mások elől, ezzel érintetlenné válik a Facebook szerverén. Ennek ellenére a függesztés sem egyszerű folyamat. Ha deaktiválni szeretnéd lépj az „általános beállítás” fülre (Beállítások menüpontban találod), majd kattints a „Fiók kezelése” gombra. Itt be kell írnod a jelszavadat. Ha ez megvan a Facebook a biztonság kedvéért újból rákérdez, hogy biztos vagy-e benne. A lap alján meg is indokolhatod a döntésedet és a végén kattints a „Felfüggesztés” gombra.

Amennyiben törölni szeretnéd a fiókodat még bonyolultabb feladat vár rád. A keresőbe írd be, hogy „how to delete account”. Az első találat a Facebook súgóközpontjára irányít (https://www.facebook.com/help/224562897555674?ref=gs ) ahol lépésről lépésre leírják a teendőidet. Törlés esetében csak kérést nyújthatsz be, amit törölhetnek amennyiben a 90 napos „próbaidő” alatt bejelentkezel az oldalra.

Ha mégis a törlés mellett döntesz, de nem szeretnéd elveszteni a profilod tartalmát: töltsd le! Ismét a „Beállítások” menüpontból kell kikeresned az „általános beállítás” opciót, ahol válaszd ki a lap alján a „Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról” lehetőséget.

Instagram

Annak ellenére, hogy mobil alkalmazás az Instagram, nem engedi, hogy arról a felületről töröljük le a fiókunkat, ehelyett webről kell bejelentkezni a profilba. A Facebookhoz hasonlóan itt is csak függeszteni tudod a fiókodat. A deaktiválás is ugyanilyen, a fiókodat csak elrejtik. Ha függeszteni szeretnéd az oldalad lépj be böngészőből az Instagramodra és kattints a profilodra és azon belül a „Profil módosítása” gombra. A lap alján válaszd ki a „A fiókom átmeneti kikapcsolása” lehetőséget. Ha törölni szeretnéd a profilodat írd be ezt a címsorba: https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/ . Itt ki kell választanod egy okot, hogy miért törlöd, majd a jelszavad megadása után kész is vagy.

Twitter

Nagyon sok időt és energiát igényel egy jól felépített Twitter profil, ennek ellenére a törlése nem tart annyi ideig, mint a fent említett platformok. Mielőtt törölnéd a fiókodat érdemes letölteni az archívumot. Ebben benne van az összes valaha megírt Tweeted időrendben. Az archívum letöltéséhez kattints a profilodra és menj a „Beállítások” menüpontra. Ha ez megvan klikkelj az „Archívum kérése” elemre. Ha túl nagy a file akkor kapsz egy emailt, ami egy linket tartalmat benne a .zip kiterjesztésű fájloddal. Miután megvan az archivált mappád lépj vissza a Twitter oldalára és keresd meg a fiókbeállításon belül a „Fiókom deaktiválása” lehetőséget. Ha ez megvan csak be kell írnod a jelszavad és ezzel fel is függesztették a profilod. Amennyiben nem lépsz be 30 napig ezután a fiókodba az oldalad törlésre kerül.

Snapchat

A Snapchat is könnyen függeszthető. Lépj be a profilodba és azon belül a beállításokba. Görgess a lap aljára a „More information” lehetőségekhez és válaszd ki a „Support” fület. Ha ez megvan akkor a keresőrészbe írd be, hogy „Delete my account” és egyből láthatod a további teendőket. A Twitterhez hasonlóan a Snapchat 30 napig engedélyezi a fiók újra aktiválását, mielőtt örökre törölné.

 

Szólj hozzá

függőség törlés internetfüggőség