2019. okt 14.

Így nézd meg a mérőszámokat az Instagram hirdetéseidnél!

írta: Sáringer Viktória
Így nézd meg a mérőszámokat az Instagram hirdetéseidnél!

meroszamok.jpgTe is hirdetsz az Instagramon? Ma már nagyon egyszerűen, akár saját Instagram fiók nélkül is hirdethetsz a rohamosan népszerűsödő applikációban. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan tekintheted meg az Instagram-hirdetésekhez kapcsolódó mérőszámokat a Hirdetéskezelőben.

Ha hirdetést hozol létre, beállíthatod a hirdetéselhelyezések közé az Instagramot is. Ebben az esetben az Instagram alkalmazásban is megjelenhet hirdetésed. Természetesen itt is rendkívül fontos, hogy ellenőrizd, hogyan teljesít hirdetésed. A Hirdetéskezelő segítségedre lesz ebben, hiszen itt követni tudod az Instagram-hirdetéshez közvetlenül kapcsolódó mérőszámokat.

Mutatjuk lépésről-lépésre, hogyan csináld!

Nyisd meg a Hirdetéskezelőt és kattints a kampány nevére, amelyik tartalmazza a szóban forgó hirdetést. Itt válaszd ki a Diagramok megtekintése lehetőséget. Fent látni fogod azt a területet, amely a Teljesítmény, a Demográfia és az Elhelyezés adatait tartalmazza. Itt kattints az Elhelyezés opcióra, ahol - amennyiben az Instagramot is beállítottad korábban az elhelyezésnél - látni fogod a listán.

insta_1.png

Milyen célt állítottál be?

A kiválasztott céltól függően különböző eredményeket fogsz látni.
Például: ha célként az „Aktivitás oldalbejegyzésnél” lehetőséget választottad hirdetésedhez, akkor itt megnézheted a teljes elérést illetve a hirdetés által elért aktivitások számát.

Költségkeret

A pénzügyi oldalt is láthatod: az Elköltött összeg és az Eredményenkénti költség adatok is megnézhetőek.

További mérőszámok

Az oldal alján, a táblázatban találsz további Instagrammal kapcsolatos mérőszámokat.
Válaszd ki a táblázatból a Bontás opciót, majd a listából keresd meg az Elhelyezést.
Így láthatod a Képfolyam vagy Történet és a Mobil adatokat.
Konkrét mérőszámok megtekintéséhez nézd meg az Instagram pont mellett felsorolt
mérőszámokat.
Ha az Oszolopok legördülő menüre kattintasz, több, közvetlenül az Instagramhoz kapcsolódó eredményt tekinthetsz meg. Válassz további oszlopokat a listáról vagy az Oszlopok testre szabása pontra kattintva adj meg további hirdetési mérőszámokat a táblázathoz.

insta_2.png

Forrás:
https://www.facebook.com/business/help/959491960754687?id=1997185213680277

Szólj hozzá

statisztika