2020. máj 08.

Próbáld ki a LinkedIn videókat!

írta: petrapenovac
Próbáld ki a LinkedIn videókat!

pexels-photo-1089030.jpegHa aktívan használod a LinkedIn-t, észrevehetted, hogy az utóbbi időben megnövekedett a videós tartalmak száma a felületen. Egyre több cég használja ezeket, mivel a videók hajlamosak sokkal jobban teljesíteni a képeknél és a szöveges bejegyzéseknél. Ráadásul a változatos tartalmakra az üzleti platformon is igény van, így ha még nem vágtál bele, itt az ideje, hogy komolyabb hangsúlyt fektess a videókra!

A videókkal könnyű információkat, érzelmeket közvetíteni. Nézzük csak meg, hogyan is válhatnak előnyödre!

  • Kitűnhetsz a tömegből az egyedi, kreatív videós tartalmaiddal.
  • Beszállhatsz a legújabb trendekbe, amik a közösségi médiában hódítanak.
  • Minőségi tartalmakat oszthatsz meg követőiddel.
  • Népszerűsítheted márkádat kisfilmekkel.
  • Informatív videókat készítve számot adhatsz szakértelmedről.
  • Növelheted az aktivitást a profilodon – a videók több megosztást szoktak elérni, mint a szöveges bejegyzések.

Természetesen a videók készítése időt és energiát igényel, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy igenis megéri.

A legfontosabb tudnivalók

A videók megosztása a számítógépedről vagy telefonodról egyszerűbb, mint valaha. Akad azonban néhány fontos dolog, amit mindenképp érdemes tudnod a feltöltés előtt:

  • A videók 3 másodpercnél hosszabbak és 10 percnél rövidebbek kell, hogy legyenek
  • Az ajánlott hosszúság fél és 5 perc között van
  • A maximum fájlméret 5 GB lehet
  • Feltölthetsz előre elkészített videókat, vagy felvehetsz egyet közvetlenül a LinkedIn applikáción keresztül is, a telefonodon

ke_pernyo_foto_2020-04-28_10_01_19.pngA kezdőoldalon a „Start a post” szekciónál a kis videókamerára kattintva tudsz videót feltölteni az oldaladra. A feltöltésnél azonban még nincs befejezve a folyamat. Ne felejts el ütős címet adni a tartalomnak! Telefonról feltöltve pedig olyan lehetőségeid is vannak, mint filterek és matricák hozzáadása.

Videóötletek

A LinkedIn videók alapszabálya, hogy a tartalom legyen őszinte, de profi munka! Itt is megoszthatsz a Facbook-on, Instagram-on és egyéb platformokon közzétett videókhoz hasonló tartalmakat, de nem árthat ezeket kicsit optimalizálni az üzleti felülethez mérten.

Élő videók: Az élő videók lényegében platformtól függetlenül jól teljesítenek mostanában. Nem csoda, hiszen általuk egyszerűen lehet kommunikálni a követőkkel, direkt módon. Ráadásul a LinkedIn értesítést küld, ha élő videót indítasz, így az érdeklődők minél hamarabb tudnak csatlakozni és üzeneteken keresztül bekapcsolódhatnak a beszélgetésbe.

Információk a szakterületedről: Ha céged által egy meghatározott területen belül igen széles ismeretekkel rendelkezel, jó ötlet lehet ezeket egy videóban követőiddel is megosztani. Elvégre hol máshol lenne az informatív tartalmak helye, ha nem egy üzleti platformon? Megoszthatsz elemzéseket, előrejelzéseket és híreket is.

pexels-photo-2422294.jpegVideók a cégről: A kulisszatitok-videók mindig érdekesek, hiszen ki ne akarna bepillantani a munkafolyamatokba? Az ilyen tartalmak segítségével közelebb engedheted vásárlóidat a céghez, valamint a vállalkozás emberi oldalát is megmutathatod. A munkáról szóló videók mellett azt is szívesen fogadják a nézők, ha lazább eseményekből is kapnak egy kis ízelítőt: csapaépítők, céges ünnepségek, mindennapi élet a munkahelyen. 

Termékbemutató videók: Egy új termék bemutatása mindig jó ok az ünneplésre – és miért is ne vonnád be a követőket is? Ezáltal megteremtheted a lehetőséget, hogy az érdeklődők első kézből értesüljenek az új termék érkezéséről és elsőként vásárolhassák is meg.

„Hogyan csináld” videók: Az emberek mindig örülnek az egyszerű, praktikus tanácsoknak, főleg, ha lépésről lépésre láthatják, hogyan is tudnak valamit elkészíteni otthon. Ha ez céged profiljába vág, Te is beállhatsz a sorba néhány útmutató videóval!

Interjúk: Ha már üzleti légkörről beszélünk, az interjúk sem maradhatnak el. Ezek keretében akár másokkal is együttműködhetsz, például szakértőkkel az üzletágból, vagy más területek profijaival, ha azt valamilyen módon vállalkozásod profiljába tudod illeszteni.

A megosztás módjai

Alapvetően két videótípus létezik, a beágyazott és a közvetlen videók. Beágyazott videókat linkek hozzáadásával tehetsz közzé, ha például a tartalom már megjelent a YouTube-csatornádon, és annak nézettségét szeretnéd növelni. A közvetlen videók közé tartoznak azok, amiket vagy direkt módon az alkalmazásban vettél fel, vagy a számítógépedről töltöttél fel.

Videóidat különböző módokon is közzéteheted a platformon. A legegyszerűbb simán csak a hírfolyamban megosztani, de ennél összetettebb lehetőségek is vannak. Közzéteheted az adott videót például egy LinkedIn cikken belül is: ezekbe a hosszabb lélegzetvételű, általában szakmai írásokba multimédia tartalmakat is be lehet illeszteni. Így ha egy szakmai cikkedhez egy látványos videót is fel tudsz használni, ne hagyd ki az alkalmat! Ezen kívül megoszthatod még a videót csoportokban is, valamint hirdetett kampányok keretein belül is felhasználhatod őket.

Néhány jótanács

Kezdd ütősen a videót! Az emberek figyelme csupán néhány másodpercre köthető le, így nagyon fontos, hogy a videó elején olyan információk hangozzanak el a megfelelő vizuális elemek kíséretében, ami miatt a néző úgy dönt, hogy tovább időzik a tartalom fölött. 

Légy eredeti! Az eredetiség és az őszinteség kulcsfontosságú, hiszen senki sem a sablonos szövegekre kíváncsi. Emeld ki, hogy mi iránt elkötelezett a márka, milyen elveket követ, és ezekhez maradj mindig hű!

Tükrözd a szakmaiságot! Természetesen néha a könnyedebb tartalmaknak is helyük van a felületen, de mivel üzleti közegről beszélünk, a szakmai háttér mindig legyen jelen a videóidban!

Gondolj a megjelenésre! Nagyon fontos, hogy a videók számítógépen és telefonon is jól mutassanak, a megjelenő szövegek ne legyenek túl kicsi méretűek, valamint túl hosszúak sem. A felhasználók 57%-a a telefonján keresztül nézi a felületet, ezt mindenképp tartsd szem előtt!

A LinkedIn videók kiváló lehetőséget adnak arra, hogy kicsit színesítsd a profilodon megjelenő tartalmakat. Ha megfelelően használod őket, hosszú távon is jó eredményeket érhetsz el és visszatérő látogatókat szerezhetsz. Alkalmazhatod őket márkád népszerűsítésére, a követőkkel való közvetlen kommunikációra, az élérésed növelésére és szakmai ismeretek átadására is. Kell ennél több? 

Te mikor vágsz bele a LinkedIn videók készítésébe?

Forrás: https://www.socialinsider.io/blog/linkedin-videos/

Szólj hozzá

tipp videó ötletek tippek