2020. júl 26.

Az Instagram válik a legfontosabb közösségi média csatornává?

írta: Sáringer Viktória
Az Instagram válik a legfontosabb közösségi média csatornává?

cheerful-young-woman-resting-in-colorful-hammock-3771818.jpgMit tartogat 2020 az Instagram számára? Ez az alkalmazás válik majd a legfontosabb, legnépszerűbb közösségi platformmá vagy inkább veszít népszerűségéből más oldalak javára?

Az Instagram hihetetlen mértékű növekedésről és népszerűségről tesz tanúbizonyságot, hiszen több mint egy milliárd aktív felhasználója van. És az alkalmazás nem is pihen meg, miután elérte ezt a remek eredményt, hanem további újdonságokkal, újításokkal igyekszik legyűrni versenytársait és egyeduralkodóvá válni.

iphone-on-yellow-surface-2228569.jpgKezdetben az Instagram történetek funkciójával kapcsolatban sokan bizonytalanok voltak, hiszen nagyban hasonlít a Snapchathez, ahová pár másodperces fotókat és videókat lehet feltenni, melyek 24 óra múlva eltűnnek. A Snapchat másik, sokak által kedvelt funkciója az, hogy különböző hatásokat, effekteket tehetünk a képekre instant módon.

Az Effektusok érkeztével az Instagramon is megjelent ez az opció is. Ráadásul mivel bárki készíthet az Instán effekteket, így számtalan lehetőségünk van – még több is, mint a Snapchaten. Azt pedig valljuk be, hogy a mai felgyorsult világunkban mindegyikőnk örül, ha a kedvelt lehetőségek és funkciók egy alkalmazásban érhetők el és nem kell túl sok helyre beregisztrálni, felnézni, aktívkodni. Így az Instagram szép lassan átvette bizonyos szempontokból a Snapchat szerepét is. Nálunk, Magyarországon amúgy sem örvendett akkora népszerűségnek az app, mint egyes külföldi országokban. Az Effektusokról itt tudhatsz meg többet.

photo-of-girl-taking-photo-using-smartphone-4145039.jpgTudja még fokozni az Instagram, hogy még több lehetőséget nyújtson, még több szerepet töltsön be? Naná! Már jó ideje hallani az Instagram Reels-ről, ami egy funkciójában a TikTokhoz rendkívül hasonlatos applikáció. Rövid videókat készíthetünk vele, amihez különböző hanghatásokat és zenéket választhatunk. Ennek a sikeressége nagyban függ a TikTok sorsától is – ugyanis, ha például Amerikából kitiltják a TikTokot, lehet, hogy itt folytatják tevékenységüket a népszerű influencerek. Bónusz az Instagram Reels esetében, hogy egyszerűen és gyorsan megoszthatók a készített videók az Instagram történetekben is. Hogy miért tervezik az Amerikából való kitiltást, itt tudhatod meg.

Az Instagram sok újdonságot rejtett számunkra 2019-ben és 2020-ban is, például fokozatosan belekezdtek a kedvelések eltűntetésébe a követők számára, hihetetlen mennyiségű álprofilos és vásárolt kedvelés törlését hajtották már eddig is végbe és folyamatosan vizsgálják az alkalmazást, hogy minél kevesebb bot és fake profil maradjon elérhető. Megújult a történetek megosztásának módja is, már választhatjuk azt az opciót, hogy csak közeli, kiválasztott ismerőseinkkel osszunk meg egy-két Sztorit, alkalmazhatjuk képeinknél a lementett Effektusokat, kollázst készíthetünk és rácsba rendezhetjük fotóinkat rögtön az applikációban (arról, hogy ezt hogyan teheted meg, itt olvashatsz), új betűtípusok közül választhatunk, új design-t kapott a Felfedezés oldal és már történetek is kikerülhetnek ide.

Ha Instagram hack-ekre vagy kíváncsi a következő cikkeinket ajánljuk:

Tedd még jobbá profilodat!

Hozz létre különleges Sztorikat, használd ki az újdonságokat!

Dobd fel színekkel Sztoridat!

happy-young-woman-browsing-phone-on-bed-3807763.jpgÖsszességében elmondható, hogy az Instagram nem lazít, hanem folyamatosan elemez, optimalizál, újít és mindent megtesz, hogy egyedül, alkalmazáson belül is akár több applikáció funkcióját egyszerre betöltse.

Mit gondoltok, milyen újdonságok várhatók még idén az Instagram részéről?

KIS CSOPORTOS INSTAGRAM KÉPZÉSÜNKÖN MÉG SOK MINDENT ELÁRULUNK! Ráadásul most kedvezménnyel vehetsz részt a képzésen!

Forrás: https://www.martechadvisor.com/articles/social-media-marketing-2/future-of-instagram-marketing-2020/

Szólj hozzá

effekt történet story 2020 effektus tiktok snapchat