2021. máj 11.

Így használd a TikTok-ot közösségi oldalaid népszerűsítésére!

írta: Sáringer Viktória
Így használd a TikTok-ot közösségi oldalaid népszerűsítésére!

josh-rose-qwbobpeoxjo-unsplash.jpgMár fent vagy a TikTok-on és nő a követőbázisod? Szeretnéd ezt kihasználni és a TikTok segítségével a többi közösségi oldalad rajongótáborát is felturbóznád? Most segítünk, ezt hogyan teheted meg!

Ha már fent vagy az TikTok-on, vagy legalábbis ismerkedsz a felülettel, akkor láthatod, hogy nagyon gyorsan tud nőni a nézettség, a kedvelések és a követők száma. Itt sokkal gyorsabban szert lehet tenni nagy számú követőbázisra, mint bármely más platformon. Ehhez elég egy virális tartalom és máris komoly rajongótábort zsebelhetünk be.

Használd fel a tartalmat több felületen is!

hello-i-m-nik-q1n1lmol4es-unsplash.jpgEgy jó taktika, ha a TikTok-ból indulsz ki: itt készíted el, szerkeszted meg tartalmadat, majd ezt a tartalmat lemented és közzéteszed a többi közösségi oldalon is. A TikTok felületén rengeteg szerkesztési lehetőséged van, több, mint az Instagram Reels-en, ezért jobb azt az utat választani, hogy a TikTok-ról emeled át a Reels-re a tartalmat. Például a TikTok-on vannak eredeti hanganyagok is, amiket utána posztolhatsz az Instán is, de az Instagram Reels-et alkalmazva ennél korlátozottabb a zenék, hangok felhasználhatósága.

A videót lementheted már megosztás előtt is a megfelelő csúszka elhúzásával, de utólag is van lehetőséged. A választott tartalmat nyisd meg az alkalmazásban, majd menj a három pontból álló gombra és válaszd ki a megosztási lehetőségek alatt a videó mentését.

Az nem probléma, ha a vízjel a TikTok-os felhasználóneveddel a videón marad, hiszen így megkönnyítheted, hogy a felhasználók megtaláljanak az egyes platformokon. Ám ha mégis szeretnéd eltüntetni a vízjelet, akkor ehhez egy applikációt, vagy videószerkesztő programot kell használnod, a TikTok-on belül nem tudod levenni. Jó választás a Video Eraser, ami direkt a logók, vízjelek eltüntetésére specializálódott alkalmazás.

Az fontos, hogy egyes zenék lehetnek jogokhoz kötöttek, amiket a TikTok megenged, hogy használj, de más felületeken problémákba ütközhetsz.

Ne feledkezz meg a linkekről!

linktree.PNGKözösségi profiljaid leírásából ne maradjanak ki a linkek, amik átirányítják a felhasználókat a többi felületre! Például lehet, hogy szimpatikus vagy valakinek a TikTok-on, de nem fog azzal időt tölteni, hogy próbáljon megkeresni az Instagramon, ám ha egyetlen kattintással át tud lépni Insta-profilodra, máris be tud követni. Ez ugyanígy igaz Facebook-oldaladra, LinkedIn-profilodra, Youtube-csatornádra és így tovább. Alkalmazhatsz egy link összesítő, köztes oldalt is, mint például a Linkt.ree, ami egyetlen univerzális linket generál és az érdeklődők ráklikkelve kiválaszthatják a listából, hová szeretnének eljutni. Itt külön irányíthatsz kiadványaidhoz, oktatásaidhoz, webshopodba, az akciós felületre, de akár az egyes social media profilokra is. Példaként nézd meg a mi Linkt.ree oldalunkat!

img_20210311_121416.jpgA követés gomb mellett kattintható, ikonnal ellátott formában megjelenhet az Instagram és Youtube-link, illetve egy weboldal link elhelyezésére is van lehetőség, ami a bemutatkozó szöveg alá kerül. Ennek bemutatására példaként a TikTok legkövetettebb sztárjának, Charli-nak az oldalát mutatjuk meg.

CTA-k a TikTok-on

Az embereknek meg kell mondani, mit vársz tőlük, mit csináljanak. Erre nagyszerű lehetőséget kínál egy call to action, vagyis egy felhívás, cselekvésre ösztönzés. Ha át szeretnéd őket irányítani más közösségi oldalra, akkor helyezz el egy szövegdobozt a videódon és írd bele, hogy kövessenek az Instagramon, Youtube-on, stb. és a felhasználóneved is taggeld be, amivel könnyen megtalálhatnak. Amennyiben élő adásban vagy és egy nagyobb lélegzetvételű tartalom jelenik meg profilodon, mondd el szóban is, hogy hol tudnak még követni és milyen felhasználónéven találnak meg. Ha mindenhol egységes a nickneved, akkor még könnyebb dolgod van.

Adj okot rá, hogy kövessenek!

A követésre okot adhat a szimpátia is, de amennyiben valami pluszt is tudsz nyújtani, valószínűbb, hogy átmennek a többi profilodra és ott is rajongóid lesznek az emberek.

christian-wiediger-zylmudr28sa-unsplash.jpgPéldául, ha élőben vagy a TikTok-on, mondd el, miért kövessenek! Mivel nem visszanézhető az élő adás, irányítsd az embereket Instagramra, ahol további hasznos IGTV-videókat találnak, hetente megosztasz egy aktuális, érdekes tényt, épp nyereményjáték vagy kihívás van oldaladon – valamit kínálj, ami miatt szívesen követnek Téged! Fontos, hogy ne csak ígérj, hanem tartsd is be, amit ajánlasz a felhasználóknak.

Az is jó opció, ha az Instagram vagy Facebook-oldalad ajánlod arra, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni Veled az emberek. Itt nézed gyakran a privát üzeneteket, tudsz válaszolni a kérdéseikre. Ez egy jó lépés a konverzió felé is. Amennyiben oktatást, tanácsadást kínálsz, lehet, hogy az emberek még nem biztosak benne, hogy rászánják a pénzt arra, hogy kikérjék segítségedet. Ám ha elkezdenek addig is követni, tanulhatnak tőled, megbizonyosodhatnak szakértelmedről és meggyőződhetnek arról, hogy megéri a befektetés a tudásba, ezért végül befizetnek oktatásodra vagy személyes tanácsadást kérnek tőled. Egy visszajelzés is Neked, ha átmennek Instagram-oldaladra, hiszen láthatod, hogy komolyan érdeklődnek.

Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=yhK_5JKA004

Szólj hozzá

marketing ötletek tippek tanácsok hack-ek