2021. aug 06.

Miért a videós tartalom a legjobb választás?

írta: Sáringer Viktória
Miért a videós tartalom a legjobb választás?

pexels-blue-bird-7242781.jpgA videók a közösségi médiában tarolnak. Ha növelni akarjuk követőbázisunkat az online térben, akkor bele kell vágnunk a videós tartalmak készítésébe. Most hoztunk még pár okot, miért érdemes neked is elkezdened!

A videók jobban teljesítenek

Ha belépünk egy közösségi felületre, körülbelül 10 másodperc eltöltése után már találkozni fogunk egy videós tartalommal. Ennek az az oka, hogy a videó az algoritmusok szemében jól működik és érdekes tartalomnak minősül. Hosszabb időre leköti a figyelmet és minél tovább nézünk egy tartalmat, annál inkább úgy érzékeli a rendszer, hogy ez minket érdekel és ehhez hasonló tartalmakat fog mutatni. Ha pedig többször ajánlja a videókat a platform, akkor az elérés és az aktivitás is meg fog nőni, ami még tovább népszerűsíti a tartalmat. Ez számtalan közösségi oldalon megfigyelhető. A Twitteren például a videót is tartalmazó tweet-ek 10-szer jobban teljesítenek a többi tartalomtípushoz képest.

Egyre több felületen népszerű

A közösségi média felhasználói szeretik a videókat. 2018-ban egy tanulmány szerint a fogyasztók 54%-a szeretett volna több videós tartalmat látni a márkáktól, akiket követnek. 2019-ben a felhasználók heti átlagosan 6 óra 48 percet töltöttek online videók nézegetésével, ami a 2016-os adatokhoz képest 59%-os növekedés.

pexels-george-milton-6953836.jpgÉs ezek az adatok még mind azelőtt születtek, hogy a járványhelyzet miatt megnőtt volna az emberek online térben töltött ideje. Jól látható, hogy nő az igény a videós tartalmakra a felhasználók részéről. Emiatt egyre több cég és tartalomgyártó vág bele a videók készítésébe, amihez a platformok is segítséget nyújtanak olyan szempontból, hogy egyre több helyen és több módon van lehetőség videók közzétételére.

Vegyük például az Instagramot! Feed-videó, IGTV, történetek, Reels – mindegyik alkalmas videók megosztására egyaránt. Egy applikáción belül 4 féle lehetőségünk is van videók közzétételére, az arányok és a hossz határozza csak meg, melyik a legideálisabb választás.

Tovább él a közösségi térben

Nem csak, hogy több embert ér el a videó, mint egyéb tartalomtípusok, de általában tovább is fenn tud maradni a felszínen a közösségi média posztok tengerében. Nagy a verseny, nehéz kitűnni, ami nem könnyíti meg online kommunikációnkat. Ezért nem mindegy, hogy meddig ajánlja az algoritmus a tartalmunkat – csak az adott órában vagy akár egész héten? A TikTok-on például egy videó a For You Page-en akár hetekkel, hónapokkal a feltöltés után is feltűnhet.

pexels-cottonbro-5081917.jpgA Z generációt elérheted vele

A Z generáció már úgy nőtt fel, hogy a YouTube előkelő helyen szerepelt náluk, mint szórakozásra alkalmas felület és mint edukációs platform. Így a videós tartalmak már egészen kicsi koruk óta rendszeresen jelen vannak az életükben.

A TikTok sikere is alátámasztja, hogy bizony a fiatal korosztály vevő a videós tartalmakra.

Újrahasznosítható

A videós tartalmat remekül tudod használni több felületen is! Ha már dolgoztál az elkészítésével, akkor bizony használd is ezt ki! Az elrendezésről függ, hogy hol tudod alkalmazni: egy TikTok-videó például jól működik az Instagram Reelsen, IGTV-ként vagy sztorikhoz feltöltve. Egy fekvő elrendezésű videó az Instán Feed videóként, a Facebookon és a YouTube-on is megállja a helyét.

Építsd a kapcsolatot!

Közelebbi, bizalmi kapcsolatot alakíthatsz ki követőiddel videós tartalmak segítségével. Engedj az embereknek egy kis betekintést a kulisszák mögé, készíts bemutatkozó videókat a munkatársakkal – így máris közelebb érezhetik magukhoz márkádat a fogyasztók. A rendszeres élő adás is jó ötlet.

A videókkal azért mégiscsak óvatosan!

A videós tartalmak esetén kiemelten fontos a mérés - ezt nem győzzük hangsúlyozni... Ugyanis sajnos például a Facebookon már a 3 másodperces videómegtekintés megtekintésnek számít. Abban pedig ugye megegyezhetünk, hogy 3 másodperc alatt nem igazán lehet átadni információt? Tehát ne higyj a videómegtekintések közvetlen számadatának, MINDIG kattints a részletes statisztikákra és nézd meg, hogy meddig nézték a videóidat, mennyi volt az átlagos videónézettségi idő és egyáltalán kikhez jutott el. A rendszerek sajnos sokszor trükköznek és nem azoknak mutatják meg a videóidat, akik hosszabban is megnézik azt, hanem pont fordítva, a gyors belelapozó videónézőknek, s így feltunningolják a számokat...

Ha ennél többre vagy kíváncsi, hogy milyen eszközök, megvezetések és mérések vannak, tarts velünk itt

Forrás: https://later.com/blog/video-on-social-media/

Szólj hozzá

videók videós tartalmak posztolás tartalomötletek