2021. sze 09.

Hogyan spórolj időt a közösségi médiával? III. rész

írta: K.Klarissza
Hogyan spórolj időt a közösségi médiával? III. rész

cover_1_1.jpegVeled is előfordult már, hogy időhiányban szenvedtél? Ekkor persze halogatsz, elúszol a feladataiddal, miközben a teendői listád egyre csak nő, ez pedig még nagyobb stresszt eredményez. 

Sokan nem is gondolnak bele, pedig egy-egy apró lépéssel már óriási mértékben növelhetjük a hatékonyságunkat és sokkal strukturáltabban lehetünk jelen a közösségi platformokon.

Az előző két részben végig mentünk a priorizáláson, a lista vezetésen, a kisokoson, egy konkrét cél kitűzésén, a stratégián és egy adott nap meghatározásán, melyen posztolunk. 

Most pedig folytassuk a sort és ismerkedjünk meg újabb három technikával, melyekkel jelentős időt spórolhatunk meg és tudatosabban jelen lehetünk a közösségi média platformokon!

4. Kezeld egy helyen közösségi média oldalaidat!

Napjainkban már megszokott és elterjedt, hogy egy cég nem egy, hanem több közösségi média platformon is jelen van. Bizonyára a Te vállalkozásod is köztük van és talán benned is felmerült már az a kényelmetlen és időpazarló érzés, hogy mindenhol ugyanolyan aktivitással és változatosan légy jelen. Az eltérő platformokat pedig külön-külön kezelni óriási időveszteség!

A jó hír, hogy nem is kell, hiszen számtalan platform szolgál arra, hogy egy helyen kezeljük az összes közösségi média oldalainkat! Ezek általában havi előfizetéses rendszerben működnek, viszont, ha nem szeretnél rá pluszban költeni és a két legelterjedtebb platformon vagy jelen: Facebook és Instagram, akkor erre a Creator Studio is tökéletes megoldást kínál!

Ezen belül be tudod időzíteni a posztjaidat Facebook és Instagramra egyaránt, ráadásul többé a Storyk-kal sem kell bajlódnod, hiszen ezek időzítését is lehetővé tették a felületen keresztül!

GYAKORLAT

Miután megírtad a heti posztjaidat, próbáld meg a Creator Studio-n keresztül beidőzíteni őket Facebook-ra és Instagram-ra egyaránt! Ha szoktál Story-kat alkalmazni, érdemes azokat is elkészítened és beidőzíteni előre egy héttel!

5. Készíts folyamatleírást!

Bizonyára Neked is ismerős az a jelenség, hogy céged indulása óta évről-évre néhány feladat, folyamat és/vagy kampány időszakosan újra ismétlődik.

Ha nem is teljesen ugyanaz minden, de a váz, ami mentén megvalósítjátok, azonos. Mégis, sokszor csak a fejetek kapkodjátok és egy stresszes, az idővel való futássá alakul minden előkészület. Ismerősen hangzik?

Akkor a folyamatleírás a legjobb barátoddá fog válni! Még ha most úgy is gondolod, hogy időpazarló folyamat, utána nagy segítség lesz a munkátokban!

A folyamatleírás tulajdonképpen arra szolgál, hogy a többször megismétlődő események lebonyolításának minden egyes részleteit, lépéseit feljegyzed valahová. Érdemes erre egy Word dokumentumot, vagy Excel táblát használni, hogy még véletlenül se vesszenek el az információk! Így a következő esemény alkalmával ezt elég csak elővenni és ezen lépések mentén megvalósítani a kitűzött célt!

Ugye mennyivel egyszerűbben hangzik? Ráadásul a hibázás lehetőségét is le tudod ezzel minimalizálni.

GYAKORLAT

Gondolj végig legalább egy olyan nagyobb eseményt, kampányt, mely időszakosan megjelenik céged életében. Ha megvan, írj a megvalósításához egy részletes, minden lépésre kiterjedő folyamatot!

6. Pihenj és inspirálódj!

A pihenés legalább olyan fontos része a sikeres, megfelelő időmenedzsmenttel rendelkező vállalkozások számára, mint maga a befektetett munka! Ha fáradt és enervált vagy, sokkal nehezebben fogsz tudni a munkára koncentrálni, kevésbé leszel kreatív és gyorsan kiégsz. Ne hagyd, hogy elérd ezt az időszakot, töltődj fel rendszeresen!

Ne sajnáld az időt a pihenésre, gondolj inkább rá egyfajta befektetésként! Hiszen, ha kipihent vagy, feltöltődsz, élményeket szerzel, ez megmutatkozik majd a munkádban is!

A pihenés egy nagyon jó eszköz arra is, hogy az új környezet hatására inspirálódj és újabb ötletek pattanjanak ki a fejedből!

Próbáld ki ilyenkor minél jobban elzárni magad a dolgos hétköznapoktól és tényleg csak a feltöltődésre koncentrálj!

GYAKORLAT

Vedd elő a naptáradat és tűzz ki bizonyos időszakokra 

rövidebb és hosszabb pihenéseket is! 

Bízom benne, hogy segítségedre volt ez a 3 részes sorozat! Kezdd el alkalmazni az egyes pontokat már ma és meglátod, mennyi időd szabadul fel a mindennapokban!

Szólj hozzá

tippek tanácsok időspórolás creator studio