2022. sze 20.

Közösségi média marketing alapok kezdőknek a Facebook oktatási felületén

írta: Lőrincze Bernadett Georgina
Közösségi média marketing alapok kezdőknek a Facebook oktatási felületén

pexels-tobias-dziuba-927629.jpgSzeretnél képbe kerülni a social media fortélyaival induló vállalkozásod számára? Jelen akarsz lenni cégeddel az online térben, de még nem tudod, hogyan fogj hozzá? Esetleg marketing tanulmányokat folytatsz, és szívesen képeznéd magad? 

Ha bármelyik kérdésre igennel feleltél, ezt a cikket kifejezetten Neked ajánljuk!

Ismerd meg a Facebook Blueprintet!

Ez egy olyan, a Meta által üzemeltetett Facebook-hoz, Instagram-hoz, Messenger-hez, Whatsapp-hoz tartozó online oktatási felület, ahol tanfolyamokat, képzési programokat találsz ingyenesen az előbb említett platformokkal kapcsolatban.

Az ingyenes tanfolyamokat, melyek segítenek marketinges ismereteid fejlesztésében, a saját tempódban végezheted. Ha teljesítesz egy kurzust, elismerésben részesülsz és különböző minősítéseket is kaphatsz.

Egy-egy tanfolyam különböző leckékből áll. A haladásod nyomon követheted az adott tanfolyamon belül, illetve a rendszer jelzi, hogy körülbelül mennyi időt vesz igénybe az anyag elolvasása. A leírások mellett személtető ábrákat is találsz, illetve inspiráló, már sikeresen működő vállalkozások mutatkoznak be a példák között. Egy leckét lehetőséged van elmenteni, ha szeretnéd, illetve követni tudod, hogy miket teljesítettél eddig. 

Miket is tanulhatok a Facebook Blueprinten?

A legelső lépésnek a „Felkészülés vállalkozásod online megjelenésére” című tananyagot javasoljuk. 

Ebben a tanegységben megismerheted, hogyan népszerűsítsd vállalkozásodat a közösségi médiában. Megtanulhatod, hogyan azonosítsd az elérni kívánt embereket, hogyan hozz létre célközönséget, és tippeket kapsz, miként ismerd meg az általad kiválasztott célcsoportot. 

345565.png

A „Marketingcélok kitűzése” fejezetben megismerheted, hogy mik azok a SMART-célok és miért nagyon lényegesek. 

4567888.png

Egy kezdő vállalkozás kommunikációjának beindításánál az egyik legfontosabb lépés a közösségi média környezet megismerése és a csatornák kiválasztása - itt erről is találsz anyagot. 

Tanulhatsz a tartalomnaptárról, arról, hogy miért fontos a megosztani kívánt tartalmak megtervezése és később az ütemezés, illetve tippeket olvashatsz a hiteles üzenet közvetítéséről a posztjaidban. 

Itt éred el az anyagrészt!

A social mediaban nagyon fontos a lojális közönség kiépítése, a közösség aktivizálása. Találhatsz a Blueprint-en anyagot arról, hogy hogyan tartsd a kapcsolatot az ügyfeleiddel online, hiszen a gördülékeny, zökkenőmentes kommunikáció mindennek az alapja egy vállalkozás esetében is. 

Nem utolsó sorban a kurzusok között találsz leírást arról, hogy milyen a jó Facebook poszt, milyen lehetőségeid vannak az Instagram-on arra, hogy felkeltsd az emberek figyelmét, akár a Reels, a Stories funkció segítségével, emellett tanulhatsz az online boltokról is.

Az említett tanfolyamokat kisvállalkozásoknak ITT találod. Ha valami mást keresel, a további tanulási programokért klikk IDE.

Ha kifejezetten Neked és cégednek szóló megoldásokra vágysz, keress minket!

Források: https://www.facebook.com/business/learn 
https://www.facebookblueprint.com/student/catalog 

Szólj hozzá

oktatás tartalom tanulás online marketing workshop meta vállalkozás üzenet kurzus blueprint közösségi média posztok közösségi média marketing posztolás SMART célok facebook blueprint