2022. okt 27.

Hogyan népszerűsítsd videós tartalmaidat? II. rész

írta: Sáringer Viktória
Hogyan népszerűsítsd videós tartalmaidat? II. rész

pexels-min-an-1629200.jpgElőző cikkünkben már sorra vettünk néhány tippet, ami segíthet, hogy egy videós tartalom könnyen felfedezhető és népszerűsíthető legyen a közösségi média térben.

Most még további tanácsokat osztunk meg, hogy mire érdemes figyelni, ha a cél egy virálisan terjedő videós tartalom létrehozása vagy szimplán több néző begyűjtése.

1. Használj hashtag-eket!

A hashtag-ek használata népszerű stratégia az elérés növelésére számos különböző közösségi média platformon – különösen az olyan videós platformokon, mint a YouTube és a TikTok.

Ha népszerű hashtag-eket használsz a TikTok leírásoknál vagy a YouTube videó leírásában, még szélesebb közönség találhatja meg videódat, miközben hasonló tartalmat keres. Ügyelj arra, hogy csak a videódhoz kapcsolódó hashtag-eket adj meg, ne csak véletlenszerűen kiválasztott hashtag-eket, amelyek felkapottak és népszerűek a platformon.

2. Reklámozd tartalmad!

Ne pusztán közzé tedd a tartalmat, majd lélegzetvisszafojtva várd a sikert. A saját promóciós stratégia az első lépés abban, hogy elérd azt a közönséget, amelyet szeretnél. Gondold át, hogyan tudod népszerűsíteni az egyes platformokon a tartalmadat!

Ennek egyik módja a közzétett videó megosztása más felületeken is. Ez lehet olyan egyszerű, mint például egy Facebook-bejegyzésben vagy egy Tweetben linkelni a videódat. Vagy hozz létre egy Instagram sztorit, amely egy olyan videóhoz vezető linket tartalmaz, amit a YouTube-on, a Twitteren vagy a TikTokon tettél közzé. Ez segít a tartalomnaptár kitöltésében is, mert úgymond újrahasznosítod a tartalmakat.

Például, ha először megosztod videódat a YouTube-on, akkor később rövidebb előnézetekre vághatod a videó tartalmát, hogy más csatornákra is kikerülhessen, ahol a rövidebb tartalom teljesít jobban. A megosztott részletektől pedig átvezetheted az érdeklődőket a teljes YouTube videóhoz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sprout Social (@sproutsocial) által megosztott bejegyzés

 Az adatok segítségével megtudhatod, melyik platformon rendelkezel a legaktívabb és legelkötelezettebb közönséggel. Érdemes itt minden esetben megosztani legalább egy részletet vagy ráutalást a videóra, mert jó eséllyel a lelkes követők át fognak menni akár másik felületre is, hogy megnézhessék.

3. Légy következetes!

A közösségi média siker nem csak egyetlen bejegyzésből fakad. A nagy figyelmet kiváltó tartalom létrehozása és a közönség felépítése egy hosszú, kitartást igénylő feladat.

A következetes közzététel kulcsfontosságú a közönség növelésében és a sikeres videók készítésében. Kísérletezz a különböző trendekkel és tartalomformátumokkal! Ne félj újra felhasználni a tartalmakat a különböző trendekhez!

Meg kell határozni, hogy milyen típusú tartalmat kedvel a közönséged. Minden közzétett videó más és más aktivitást vált ki, ami többet mond el a közösségi platformoknak rólad és tartalmaidról. Ennek az elköteleződésnek az Instagramon való nagyfokú jelenléte például döntő jelzés a platform számára, hogy az emberek élvezik az tartalmaid, és ennek hatására az algoritmus szívesen ajánlja a posztokat.

Ne csüggedj, ha az első videódat csak néhány alkalommal nézik meg. Nem fogsz virálissá válni az első próbálkozásra. Következetesen tegyél közzé bejegyzéseket, építs közönséget, derítsd ki, mi tetszik nekik!

4. Csatlakozz a beszélgetéshez!

Okkal hívják „közösségi” médiának – hozd nyilvánosságra a neved azáltal, hogy kapcsolatba lépsz azokkal a közösségekkel, amelyeket el szeretnél érni.

A márkabeszélgetések – azaz a márkák egymás videóihoz kommentelve – például maguk is virális pillanatokat hozhatnak létre a TikTok hozzászólásokban. De ilyennel korábban találkozhattunk már a Facebook-on is és nem csak külföldön, de hazánkban is. Itt egy példát is mutatunk! 

Nyugodtan jelenj meg más márkák oldalán és alakíts ki kapcsolatot velük!

Csak ne feledd – a márkaszemélyiséget mindig tartsd tiszteletben. Nem akard, hogy egy poénos beszólás vagy megjegyzés a márka jóhírének rovására menjen.

Szeretnél otthonosan mozogni a legújabb közösségi média felületeken? Ha a válasz igen, kattints!

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/social-media-viral-video/

Szólj hozzá

trendek tartalom reklám videó trend videók tippek tanácsok tartalmak következetes hashtag virális virális tartalom keresőcímke videós tartalom tartalomformátum