2022. nov 04.

Virális videót akarok készíteni! No, de mégis mire készüljek? PÉLDÁKKAL

írta: Sáringer Viktória
Virális videót akarok készíteni! No, de mégis mire készüljek? PÉLDÁKKAL

pexels-andrea-piacquadio-3764551.jpgTéged is megfertőzött a gondolat, hogy milyen jó lenne egy virális videó létrehozása? Szeretnéd, ha sokakhoz eljutna márkád neve és üzenete egy ilyen gyorsan terjedő tartalom által?

A virális tartalmaknak vannak előnyei és hátrányai is, ám ha mérlegeltél és arra jutottál, hogy szeretnél belevágni és kipróbálni magad ezen a téren is, akkor cikkünk Neked szól!

Most hasznos tanácsokkal látunk el Téged, hogyan tudod kezelni a virális tartalommal járó jó és kevésbé jó következményeket. Fontosak az előkészületek, különben könnyen káoszba torkollhat a projekt.

Kezeld az őrületet!

Arról lesz szó, mi várható akkor, ha valóban sikerül virális tartalmat létrehoznod. Ezt azért fontos már az elején tisztázni, mert így tudsz mérlegelni, van-e erre kapacitásod.

A megítélésed azon is múlik, hogyan reagálsz a virális videó következményeire és mennyire tudsz a toppon maradni, amennyiben elárasztanak az információk, az üzenetek vagy esetleg valamiféle botrány készül.

Üzenetek tengere

A megtekintések millióinak és potenciálisan több ezer új követőnek az összegyűjtése izgalmas. De a tartalom gyors és széleskörű terjedése azt is jelentheti, hogy több ezer üzenet érkezik a postaládádba. Így a fontos üzenetek akár el is veszhetnek, illetve rengeteg idő és energia lesz, ha mindenkinek reagálni akarsz – és miért ne akarnál, hiszen ez is a része annak, hogy közösséget tudj építeni a közösségi oldalakon.

A bejövő üzenetek rendszeres figyelemmel kísérése kulcsfontosságú a túlterheltség elkerülése érdekében.

Ez azt jelentheti, hogy növelni kell a közösségi oldalak bejövő üzeneteinek ellenőrzésének gyakoriságát. Ha általában naponta csak egyszer ellenőrzöd, próbáld meg most a nagy hajrában akár óránként egyszer megnézni a beérkező leveleket, nehogy felhalmozódjanak és/vagy elvesszenek az üzenetek. Ha túl sok a bejövő üzenet, egyes közösségi platformokon eltűnhetnek a régebbi üzenetek, amiket kiszorítanak az újak, így ha ritkán nézed meg az üzeneteket, lehet, hogy valakinek az írását egyáltalán meg sem tudod találni.

Ha egy videó valóban virális lesz, akkor nem csak a munkaidőben, 9-17 óráig fog terjedni a neten és az emberek nem csak ekkor fognak írni. Bizony, ilyenkor kell majd túlórázni is és a szabadidőben is ellenőrizni az üzeneteket.

Ha a mennyei virális pillanatok közepette egy potenciális válság, konfliktus vagy botrány kezd kialakulni, senkinek sem tesz jót, ha hagyja, hogy 12 órán át kezeletlenül maradjon. Ilyenkor beindul a hógolyó effektus és lehet, mire észrevesszük a csírájában még egyszerűen elfojtható problémát, addigra már egy komoly, nagy gonddal kell megküzdenünk.

Oszd fel a munkát!

Egy dolog azt mondani, hogy gyakrabban kellene ellenőrizni a beérkező leveleket. Az egy másik dolog, hogy ténylegesen rászánjuk az időt. És az is egy másik dolog, hogy egyetlen embernek kell-e tartani a lépést non-stop. Ez nem túl reális, így érdemes lehet több csapattagot is bevonni és megosztani a feladatokat, hogy senki se legyen túlterhelve.

Íme néhány tipp:

  • Kommunikálj ügyfélszolgálati csapatoddal: készítsd fel őket előre a várható nagy érdeklődésre és sok üzenetre!
  • Hozz létre előre megírt válaszsablonokat: ha vannak testreszabható, használatra kész sablonok a gyakori kérdésekhez, azzal nagyon felgyorsíthatod a folyamatokat.
  • Munkaidőn túli megfigyelés: ha már egyszer van ez a kötelező rossz, akkor oszd fel a munkát több ember között, hogy senkire se jusson túl sok plusz feladat, mindenkinek csak egy kicsivel kelljen többet teljesítenie.

Fontossági sorrend

Nyilvánvalóan a bejövő üzenetek sokaságában nem szeretnél lemaradni egy ügyfelek kérdéseiről és megkereséseiről.

A rendszeres megfigyelés az első lépés annak biztosítására, hogy a fontos üzenetek ne maradjanak válasz nélkül. Ha azonban 10 000 üzenetre ébredsz fel reggelre, akkor ezt könnyebb mondani, mint a valóságban kvivitelezni.

A social listening segítségével könnyen azonosíthatod a bejövő üzenetek általános hangulatát, és gyorsan megtalálhatod a pozitív és negatív megjegyzéseket, így ha nem tudsz mindenre válaszolni, kiszűrheted a legfontosabbakat, amikre érdemes választ adni.

Folytasd a hype-ot!

Miután az őrület lecsillapodott, találd meg a módját a siker kiterjesztésének és a virális hullám meglovagolásának folytatására.

Példaként nézzük meg a Shedd Aquarium egyik kampányát, ami a pingvin kirándulások köré rendeződött.

A kezdeti virális posztok után a megkezdett trendet friss, új ötletekkel kibővítve folytatták a kampányt.

Kísérleteztek azzal is, más állatokkal is hasonlót hozzanak létre, mint például ez a kígyós kaland, amely sikert aratott a TikTok-on.

Végül egy lépéssel még tovább mentek azáltal, hogy a pingvineket a város minden pontjára elvitték, így még több tartalmat készítettek ugyanarra a témára, mégis egy csavarral.

Olyan típusú tartalmat használtak, amelyről tudták, hogy népszerű lesz, és abból építkezve egyre több és több virális tartalmat hoztak létre.

Hamarosan megrendezésre kerül 2 napos kurzusunk a Balatonnál! Érdekelnek a részletek? KATTINTS!

Forrás: https://sproutsocial.com/insights/social-media-viral-video/  

Szólj hozzá

kommunikáció videó hype ügyfélszolgálat ötletek tippek tanácsok ügyfélkezelés ügyfélszerzés üzenetkezelés videós tartalmak virális virális tartalom