2022. nov 17.

Nem tudod, mit posztolj az ünnepi szezonban? Segítünk! – II.rész

írta: Sáringer Viktória
Nem tudod, mit posztolj az ünnepi szezonban? Segítünk! – II.rész

pexels-pixabay-236587.jpgA karácsonyi időszak egyszerre áldás és átok marketing szempontjából. Ilyenkor mindenki szívesen vásárol, készül az ünnepre, ajándékoz, emiatt sokat lehet értékesíteni. Azonban mindenki ilyenkor akar eladni és konverziót kiváltani, ami miatt elképesztően telített a piac és nagyon nincs egyszerű dolgunk, hogy kitűnjünk a közösségi oldalakon. Pláne, hogy ilyenkor beindulnak a hirdetések és az organikus posztok könnyedén elvesznek a reklámok és információk tengerében.

Építs be kommunikációdba ünnepi, karácsonyi elemeket is, hogy aktuális tartalmakkal örvendeztethesd meg követőtáborodat. Az első részben már hoztunk 7 tippet, milyen posztokat készíthetsz, most pedig még további 7-et osztunk meg.

8. Ünnepi témájú koktélok

Nagyszerű ötlet arra ösztönözni az embereket, hogy az évnek ebben a szakaszában leleményesebbek legyenek italaikkal, különösen a közelgő karácsonyi partikat figyelembe véve. Miért ne oszd meg csapatod kedvenc ünnepi italait? No és ne felejtsd el kikérni közönséged ajánlásait is!

9. DIY kártyák

Mindenki szereti a kézzel készített, személyes ajándékot vagy kártyát, így az otthon elkészíthető kártyákhoz való inspiráció és tippek megosztása igazi segítség lehet azoknak, akik szeretnék megmutatni szeretteiknek, mennyire törődnek velük. Akár sablonokkal is előállhatsz, melyeket az emberek kedvükre tovább díszíthetnek.

10. Élő ünnepi kvíz

Oka van annak, hogy a világjárvány idején mindenhol kvízekkel találkozhattál. Miért ilyen népszerű? Virtuálisan könnyű elvégezni és érdekes, izgalmas lehet. Készíts egy ünnepi kvízt akár egy külön weboldalon, akár Instagram történetedben a kérdéssor vagy szavazó matrica segítségével!

Érdekel többi tippünk is? KATTINTS IDE és olvass tovább!

Szólj hozzá

ünnepek ünnep karácsony ötletek tippek tanácsok szezonális karácsonyi tippek karácsonyi kampány ünnepi szezon szezonális kommunikáció