2022. nov 19.

Nem tudod, mit posztolj az ünnepi szezonban? Segítünk! – III.rész

írta: Sáringer Viktória
Nem tudod, mit posztolj az ünnepi szezonban? Segítünk! – III.rész

christmas-gdd6042b29_1280.jpgEgyre közelebb vagyunk az ünnepekhez, már mindenki kezd karácsonyi lázban égni. Bizony ilyenkor a közösségi média kommunikációnknak is tükrözni kell az ünnepi hangulatot!

Cikksorozatunk első és második részében 7-7 tippet osztottunk meg, milyen szezonális posztokkal érhetsz el sikereket követőid körében, most pedig újabb 7 remek ötletet mutatunk be.

Vágjunk is bele!

15. Hogyan pihenjünk karácsonykor?

Sokan nehezen tudnak kikapcsolni és kipihenni a kemény munkával töltött időt. Legyen leállás és bezárás vagy sem, ossz meg tippeket, hogyan lehet lazítani ebben az időszakban és igazán megélni az ünnepi hangulatot stressz és idegeskedés nélkül!

Olyan tippekben is gondolkozhatsz, ami leegyszerűsíti az ünnepi készülődést, így levesz egy kis terhet az emberek válláról.

16. Ünnepi divat

A karácsonyi viselet gyakran megosztja az embereket: egyesek szeretik a csillogót, mások pedig a hangulatosat, míg vannak, akik ki sem bújnak a nagymama kötött pulcsijából vagy a tavalyi karácsonyi csúnyapulcsiból. Kérdezd meg a témáról közönséged véleményét!

Az öltözködésről és preferenciákról általában örömmel írnak a felhasználók, így növelheted az aktivitást és a válaszok alapján további ötleteket szerezhetsz, miről kommunikálj.

17. Ünnepi ételek és desszertek

A karácsony jó alkalom lehet a néhány új recepttel való kísérletezésre. Inspiráld közönséged, hogy kreatívkodjanak a konyhában! Állíts össze listát fantasztikus ünnepi ízekről, receptekről vagy a legnépszerűbb hozzávalókról, amit ilyenkor vásárolnak az emberek.

Például milyen fűszerek azok, amik ilyenkor sok fogást színesítenek, de év közben kevésbé használjuk őket? Miben hasonlít vagy tér el, hogy hazánkban mit fogyasztunk ilyenkor, illetve más kultúrákban? Hányféle módja van a hagyományos karácsonyi halászlé vagy káposzta elkészítésének?

Akár közösen, követőiddel is tervezhetsz sütögetős programot, ahol élő adásban készíted el a mézeskalácsokat a kollégákkal és közben egy jót csevegtek a követőkkel.

18. Csak humorosan

Ho-ho-ho vagy ha-ha-ha? Ünnepi poénokból, vicces helyzetekből ne legyen hiány! Amennyiben közönséged nyitott rá, úgy akár mémeket is kereshetsz vagy készíthetsz, hogy egy kicsit feldobd a kedvüket. Amennyiben a követők is beszállnak a poéngyártásba, ezeket az anyagokat később felhasználhatod felhasználói tartalomként.

19. Oszd meg a hagyományaidat!

Mindenkinek, aki a karácsonyt ünnepli, vannak hagyományai, amelyeket szeret (egyesek furcsábbak, mint mások). Kérdezd meg közönségedet, hogy milyen karácsonyi hagyományaik vannak és a legnépszerűbbeket vagy legérdekesebbet megoszthatod valamilyen formában későbbi kommunikációd során.

20. Szeretettel házilag

Ha a közönség nehezen talál ajándékot szeretteinek, érdemes egy kis barkácsolást, DIY projektet javasolni. Állíts össze egy listát azokról a projektekről, amelyeket a közönséged elkészíthet otthon! Különböző nehézségi szintekkel is kísérletezhetsz, hogy mindenki megtalálja azt az ötletet, amit meg tud valósítani.

+1 A csapat kedvencei

Akár egy poszt sorozatban is gondolkozhatsz, ahol a karácsonyi kedvenceket osztod meg, például melyik a kollégák kedvenc ünnepi itala, karácsonyi dala, kedvenc csúnyapulcsi, kedvenc téli tevékenység, olvasnivaló, film… A lehetőségek tárháza végtelen, így akár az ünnepi készülődés és adventi időszak minden napján is megoszthatsz egy ilyen témát! Ezzel pedig arra ösztönzöd a követőket, hogy ők is írják le véleményüket a kommenteknél.

csapat.PNGSzeretnél még több ötletet, inspirációt kapni, hogyan tudsz sikereket elérni közösségi média kommunikációddal? Ne hagyd ki oktatásainkat, ahol élő időben elmondjuk és megmutatjuk a felületen, mit, hogyan kell csinálni. Tarts velünk Te is és válj profivá!

Forrás: https://www.contentcal.com/blog/20-social-media-post-ideas-for-the-holiday-season/

Szólj hozzá

ünnep karácsony ötletek tippek tanácsok karácsonyi szezonális karácsonyi tippek karácsonyi kampány ünnepi szezon szezonális kommunikáció