2023. aug 28.

Te már ismered a visszajelzési funkciókat a Reels videóknál?

írta: K.Klarissza
Te már ismered a visszajelzési funkciókat a Reels videóknál?

cover_8_2.jpgJelenleg a Reels videók tarolnak az Instagram és a Facebook felületein. A Meta ezt a szép növekedést ki is használta és rögtön több újítással is jelentkezett a Reels videók területén.

A Meta egyszerűsített visszacsatolásvezérlési opciókat ad a Reels videókhoz, így jelezhetjük, hogy miből szeretnénk többet vagy kevesebbet látni hírfolyamunkban.

Amint az alábbi fotón is látható, mostantól egy új „Show more” és „Show less” opció lesz a hárompontos menü tetején bármely Reels videónál.

1_13_1.png

A Meta így a képernyő alján közvetlen visszajelzésre is kéri a felhasználókat annak érdekében, hogy algoritmikus javaslataikat jobban összehangolják a felhasználók érdeklődési köreivel.

 „A Show More” opció választása esetén a Reel ideiglenesen növeli a helyezési pontszámot és a hozzá hasonló videókat is előrébb rangsorolja. A „Show less” lehetőséget választva pedig átmenetileg csökkenti a rangsorolási pontszámot. A közvetlen visszajelzések rögzítésével a Reels rangsorolását okosabbá és a felhasználók preferenciáihoz jobban igazíthatjuk.” – nyilatkozta a Meta.

Ezt a fajta mechanizmust a TikTokon és más rövid formátumú videós platformokon is alkalmazzák, jobb visszacsatolási lehetőséget biztosítva, ami különösen fontos.

A Meta a közelmúltban arról számolt be, hogy a felhasználók számára a Facebook hírcsatornáikban jelenleg megjelenített tartalmak több mint 20%-át a mesterséges intelligencia javasolta a tevékenységük alapján, míg az Instagramon az AI-ajánlások a beágyazott tartalmak mintegy 40%-át teszik ki.

Hagyományosan a Meta azokra a személyekre és oldalakra támaszkodott, amelyek iránt a felhasználók érdeklődésüket mutatták, azonban, ahogy eltávolodnak egy-egy személy, vagy oldal érdeklődésétől, kevesebb közvetlen visszajelzési pontra támaszkodhatnak a további tartalmak tekintetében. Éppen ezért ezek a gyors válaszlehetőségek még fontosabbak abban, hogy az algoritmust a felhasználók egyéni érdeklődése felé terelje.

A Meta úgynevezett magyarázó címkéket is hozzáad a Reels videókhoz, amely azt a célt szolgálja, hogy a felhasználó megtudja, miért lát bizonyos Reels tartalmakat – „például azért, mert egy barátjának tetszett”.

Más téren a Meta arra is törekszik, hogy jobban kiemelje a Reels videókat a Watch feedben, és egy új Reels rész is kerül bevezetésre a Facebook Watch-on belül, amely majd gyors hozzáférést biztosít a rövid formátumú videókhoz.

„Ha a felhasználó videókat néz a Facebookon, zökkenőmentesen görgethet a Reels és a hosszú formátumú videók között.” – nyilatkozta a Meta.

ujgenkonyvv.PNGA Reels folyamatosan fejlődik és egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Az új felületek, lehetőségek és trendek sokasága már-már átláthatatlan.

Könyvünkben összefoglaljuk, melyik újgenerációs platformról és marketing lehetőségről, mit érdemes tudni! Érdekelnek a részletek?

 

Forrás:

https://www.socialmediatoday.com/news/Meta-Adds-New-Feedback-Options-on-Reels/649237/

Szólj hozzá

marketing vélemény tartalom videó videók visszajelzés tippek meta tanácsok algoritmus visszacsatolás reel egyedi egyéni közösségi média posztok személyreszabott perszonalizált videós tartalmak reels posztolás Instagram videós marketing