2024. ápr 23.

Mikor posztolj a közösségi médiában? Most segítünk megfejteni az örök rejtélyt!

írta: Páczkán Zsófia
Mikor posztolj a közösségi médiában? Most segítünk megfejteni az örök rejtélyt!

blog2.pngSzeretnéd, ha minél több emberhez elérnének a bejegyzéseid és minél többen reagálnának is rájuk? Valóban léteznek olyan időpontok, napszakok, amikor sikeresebb lesz az általad megosztott tartalom, de fontos kiemelni, hogy ezek az időszakok eltérőek lehetnek az egyes social média platformok esetében. A megfelelő időpont a posztolásra nem csak a közösségi média platform fajtájától, de az adott oldal követőitől, célcsoportjától is függ.  A következő tippek és tanácsok egy általános útmutatót adnak át. Hasznos lehet számodra, ha most indítod el a profilodat, vagy úgy érzed, a bejegyzéseid alulteljesítenek minőségükhöz és tartalmukhoz képest.

A legszerencsésebb időpontok az Instagram posztoláshoz

  • A felmérések azt mutatják, hogy általánosságban véve a hétköznapok a legalkalmasabbak a posztolásra, ezen belül is a keddi, csütörtöki és pénteki napok. Hétvégén, leginkább vasárnap pedig erősen visszaesnek az elérés számok.
  • Időpontok tekintetében a posztok az Instagramon délelőtt 10 és 14 óra között teljesítenek a legjobban, általában a 11 óra körül megosztott bejegyzések érik el a legtöbb embert. Ugyanakkor sok esetben az esti időpontok is jól tudnak működni.
  • Az általános útmutatások mellett érdemes megnézni és figyelembe venni az Instagram fiók beállításaiban, hogy melyek azok a napok, időszakok, amikor a célcsoportunk a legaktívabb. Ezen információk eltérhetnek az általánosságban jól működő időpontoktól, de célszerű őket megfontolni, kipróbálni.

A legideálisabb időpontok Facebook posztolás terén

  • Egyes kutatások azt állapították meg, hogy a keddi és csütörtöki, míg mások szerint a hétfői, szerdai és pénteki napok működnek a legjobban a Facebook esetében. Összességében, szintén elmondható, hogy a hétköznapok biztosítják a legnagyobb elérést, míg a hétvégéken jelentősen visszaesik ezek száma.
  • A legnagyobb felhasználói aktivitás korábban figyelhető meg, mint az Instagramon: a felmérések reggel 8 órától délutánig jelölik ki az ideális időszakot a posztolásra.
  • Hasonlóan az Instagramhoz, a Facebookon is célravezető megnézni mikor történik a legnagyobb aktivitás az oldalunkon, mikor a legaktívabbak a követőink, hogy elérjük a várt eredményt. Szintén megeshet, hogy a késői órák lesznek számunkra a legalkalmasabbak.

Mindent összevetve tehát, nem tudunk és nem is érdemes univerzális tanácsokat alkotni, megállapítani. A különböző platformok, oldalak, tartalmak és követők mind befolyásolhatják posztjaink közzétételének legideálisabb időpontját.

bruce-mars-xj8qrwvuoes-unsplash.jpgSzeretnéd, ha céged jobban teljesítene az online térben, de nem tudod, mit tegyél? Elsőként hasznos lehet egy audit, ahol felmérjük teljesítményedet és egy alapos kiértékelést kapsz, ami elindíthat a megfelelő úton. Ha inkább tanulni szeretnél és így fejlődni a közösségi média kommunikáció tekintetében, válaszd kurzusainkat!

Források:

https://www.socialmediaexaminer.com/the-best-time-to-post-on-social-media-a-research-based-approach/

https://www.socialmediatoday.com/news/the-best-times-to-post-on-social-media-in-2022-infographic/629729/

Szólj hozzá

tartalom stratégia tippek tanácsok megosztás platform közösségi média posztolás tartalomgyártás