2014. dec 18.

Karácsonyi ajándék? A közösségi média segít!

írta: Klausz.Melinda
Karácsonyi ajándék? A közösségi média segít!

top-10-social-media-gifts-on-social-mediaNem vásároltad még meg a karácsonyi ajándékokat, mert még mindig nincs ötleted, hogy mivel lepd meg szeretteidet? Akkor használd a közösségi média oldalakat, hiszen a közösségi oldalakon nagyon sokat megtudhatunk ismerőseinkről. Facebook segítségével például megoszthatják a felhasználók a Spotifyon hallgatott zenéiket, a LinkedIn-en a karrierrel kapcsolatos információkat láthatjuk, a Pinteresten pedig, hogy milyen receptek és egyéb kreatív ötletek tetszenek ismerőseinknek. Nem kell kívánságlistát kérned szeretteidtől, elég, ha meglesed a kedvelések listáját ;)

Lehet, hogy azt hiszed, hogy mindent tudsz barátaidról, családtagjaidról, de azért érdemes ránézni profiljukra, hátha kiderülhet valami érdekes az érdeklődési köreik között. Példál, hogy milyen filmeket, zenéket, könyveket szeret. Nem árthat, ha meglesed a hírfolyamát is, hogy milyen témák foglalkoztatják mostanában ;) (Ha például kitesz egy receptet és oda is írja, hogy szeretne megtanulni főzni, akkor az egy igen jó kiindulási alap az ajándék ötletelésben.)

Ha a hozzátartozónkról tudjuk, hogy karrierista, akkor a LinkedInen való kutakodás a legcélravezetőbb. Megnézhetjük, hogy melyik híres szakembert követi a közösségi oldalon. Az általa írt könyvvel nem nagyon nyúlhatunk mellé.

Ha kézzel készített ajándékot szeretnénk, akkor a Pinterest egy aranybánya lehet számunkra! Csak meg kell néznünk, hogy szerettünk milyen típusú képeket pinel.

Sokkal nagyobb meglepetést okozunk így az ajándékozottunknak, hiszen nem konkrétan kérdeztünk rá, hogy mit szeretne, mégis eltalálhatjuk szíve vágyát. Emellett nekünk is izgalmas lehet egy kis nyomozósdi! ;)

Ha tetszettek az ötletek, nyomd meg a megosztás gombot, hogy máshoz is eljusson az ötlettár! Köszönjük!

 

Szólj hozzá

közösségi média