2015. aug 15.

TumblR trükkök

írta: Klausz.Melinda
TumblR trükkök

tumblr-stickerTe még mindig nem használod a Tumblr-t, pedig blogot szeretnél, ami a márkát képviseli és az ügyfelekkel is tartja a kapcsolatot?

Felmérések szerint a Tumblr a legnagyobb ütemben fejlődő közösségi oldal és a felhasználók is majdnem annyit töltenek a felületen, mint a Facebookon. (Tumblr felhasználók átlagosan napi 34 percet töltenek böngészéssel a blogok között, a Facebookon pedig átlagosan 42 percet.)

De hogyan is kell kihasználni a felületet? Például azt tudtad, hogy csak az első 5 jelölés válik kereshetővé? Ha nem, akkor még van mit tanulni… Mutatunk pár trükköt!

Posztolni internet nélkül:

Lehetetlennek tűnik a mai világban, de mégis megoldható. Csak elküldjük az adott szöveget vagy képet sms-ben és az oldal észleli, majd ki is teszi blogunkra. Ha pedig hangüzenetet akarunk feltenni akkor a 1-866-584-6757 számot kell tárcsáznunk.

Ismerjük korlátainkat:

Bár elég nagy számokról van szó, de nem baj, ha ismerjük a limiteket:

  • Napi maximum 250 posztot tehetünk ki, amiből max 75 tartalmazhat fotót.
  • Nap 250-300 ismerősünk lehet Tumblr-ön naponta.
  • Legfeljebb 10 kérdést tehetünk fel és ebből 5 lehet névtelen.
Mások kedvelései:

Tudni akarjuk, hogy miket kedveltek más felhasználók? Ennek is megvan a módja. (Persze ez csak a nyilvános Tumblr oldalaknál működik.)

A következő link beírásával feltárul előttünk a felhasználó által lájkolt oldalak listája: http://www.tumblr.com/liked/by/[felhasználónév beírása].

Statisztikák:

Ha több Tumblr oldalt is kezelünk egyszerre, nem kell oda-vissza váltogatnunk, hogy lássuk a követők számát, üzeneteket, stb. Csak nyomjuk meg az ALT gombot és kattintsunk a másik oldalunkra is.

Felhasználók megjelölése

Győződjünk meg róla, hogy üzeneteknél megjelöltük a felhasználót, mivel személyes üzenetek és kommentek gyakran elveszhetnek egy forgalmas Tumblr oldalon.

Te mikor kezded a TumblR használatát?

Szólj hozzá